Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Ιαβέρης από τα Χανιά: “Γενοκτονία” στους δρόμους

Για “Τροχαία εγκλήματα» και “γενοκτονία στους δρόμους” μίλησε το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά, ο   Αναστάσιος Μαρκούϊζος γνωστός “Ιαβέρης”, για χρόνια οδηγός ταχύτητας.

Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο από νέου ανθρώπους γαλάζιο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Κρητης και διοργανώθηκε από την  Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών με αφορμή τη συμπλήρωση 3 μηνών από το τραγικό τροχαίο που κόστισε τη ζωή δύο νέων φοιτητών της Στέλλας και του Γιάννη.

Ξεχωριστή η παρουσία των μητέρων των δύο παιδιών που με αξιοπρέπεια συμμετείχαν στην εκδήλωση προκειμένου να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση των νέων. Των νέων που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του γαλάζιου αμφιθέατρου του ιδρύματος.

«Δυστυχώς είμαστε η χώρα αντί να φεύγει ο παππούς, πάει ο παππούς και ο μπαμπάς στην κηδεία του εγγονιού και του παιδιού τους. Τα στατιστικά δείχνουν ότι φεύγουν άνθρωποι ή σακατεύονται άνθρωποι πριν γεννήσουν, πριν κάνουν οικογένεια, αυτό λέγεται γενοκτονία. Μια γενοκτονία που συντηρείται συνεχώς» επισήμανε ο κ. Αναστάσιος Μαρκούϊζος γνωστός “Ιαβέρης”, για χρόνια οδηγός ταχύτητας.

Στην ομιλία του ο Ιαβέρης έδωσε μια σειρά από παραδείγματα της καθημερινότητας με τροχαία εγκλήματα όπως είπε που έγιναν γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες οδικής ασφάλειας γιατί «ο νεοέλληνας θεωρεί “μαγκιά” να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του όπως ένας εγκληματίας χρησιμοποιεί το όπλο!».  

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χ.Ν.” της Δευτέρας.

 

 

 

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα