Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Μεγάλη ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Επισημάνσεις σε εκδήλωση των αποφοίτων του London School Of Economics
στα Χανιά

 

Νέες προοπτικές στην επιχειρηματικότητα δίνει η ίδρυση και λειτουργία Start Ups (νεοφυών-καινοτόμων) εταιρειών οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη και στην Ελλάδα, όπως τονίστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το θέμα της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, ήταν ακριβώς οι Start Ups εταιρείες στην Ελλάδα σήμερα.

Μιλώντας στα “Χ.ν.”, στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Ζοπουνίδης σημείωσε ότι «οι Start Up έχουν ξεκινήσει από την Αμερική και ακολούθησε η Ευρώπη» όπου τελευταία παρατηρείται μια ταχεία ανάπτυξη, όπως και στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση για το αν έχει μέλλον αυτή η μορφή επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ο κ. Ζοπουνίδης ανέφερε ότι «είναι το μέλλον και πρέπει να το ακολουθήσουν και, κυρίως, οι Σχολές μας που κάνουν management ή οι μηχανικοί που κάνουν management, θα πρέπει να επιδιώξουν να μπουν σε εργαστήρια και προγράμματα».
Σύμφωνα με τον κ. Ζοπουνίδη, οι λέξεις – κλειδιά για την επιτυχία μιας start up είναι: επιχειρηματικότητα, διοίκηση και εφευρετικότητα – καινοτομία.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School Of Economics και σύμβουλος επικοινωνίας, Θοδωρής Καλαμπόκης, είπε ότι «μετά την κρίση χρέους της Ελλάδας, ειδικότερα από το 2012 και μετά, ξεκίνησε ένα νέο κύμα επιχειρηματιών με πολλές start up εταιρείες». Ενδεικτικά ανέφερε το taxibeat που πωλήθηκε σε ένα γερμανικό κολοσσό, τη viva wallert που εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη JP Morgan, κ.α..
Ο κ. Καλαμπόκης ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί μια κουλτούρα επιχειρηματικότητας γύρω από τις start ups εταιρείες «και υπάρχει ένα οικοσύστημα που είναι οι δημιουργικοί επιχειρηματίες, οι τρόποι χρηματοδότησης μέσα από funds, μέσα από άλλους συμβούλους οι οποίοι βοηθούν στην εκπαίδευση των νέων επιχειρηματιών, των υπαλλήλων τους. Οπότε υπάρχει ένα δυνατό οικοσύστημα το οποίο δίνει και προοπτική στα νέα παιδιά, όταν έχουν φρέσκες ωραίες ιδέες και τις πιστεύουν, να αφιερώσουν χρόνο ώστε να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να πετύχουν σημαντικά πράγματα. Θεωρώ ότι αν δούμε τα στατιστικά στοιχεία και δούμε τη διαδρομή των τελευταίων δέκα ετών, θα διαπιστώσουμε ότι είναι κάτι που έχει σημαντικό μέλλον. Οι επιτυχίες είναι συνεχόμενες. Δεν ήταν κάποιο πυροτέχνημα που απλά έσβησε. Υπάρχει μια σειρά επιτυχιών και είναι κάτι που πρέπει όλοι μας να το υποστηρίξουμε. Για αυτό και ο δικός μας σύλλογος διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση».
Ο Χανιώτης, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School Of Economics, Δημήτρης Μπατάκης, ανέφερε ότι Start Ups εταιρείες αναπτύσσονται και στην Κρήτη. Ενδεικτικά ανέφερε το παράδειγμα ενός εκ των ομιλητών της εκδήλωσης, του Αρη Κεφαλογιάννη, ο οποίος έχει φτιάξει τη δικιά του start up: την εταιρεία Renthis2me, όπου, μέσω διαδικτύου, μπορεί κάποιος με χαμηλό αντίτιμο να ενοικιάσει πράγματα.

Ο κ. Μπατάκης συμπλήρωσε ότι »το 11% των αποφοίτων του London School Of Economics έχουν φτιάξει τις δικές τους start up εταιρείες. Θέλουμε να φέρουμε αυτή την τεχνογνωσία από το Λονδίνο στην Κρήτη και στην Ελλάδα και θα κάνουμε σειρά από δράσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα