Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που υπέστη η αμπελουργία στην Κρήτη από τον πρόσφατο καύσωνα

Οι καταστροφές που υπέστη η αμπελουργία από τον πρόσφατο καύσωνα, είναι μεγάλες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμο Ιερωνυμάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερονυμάκη, «από τους 15.000 έως 20.000 χιλιάδες περίπου τόνους σταφυλιού που εξάγει σε ετήσια βάση η Κρήτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στην Γερμανία, φέτος υπολογίζεται ότι η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 3.500 τόνους». Για την κατάσταση ενημερώθηκε από το προεδρείο της οργάνωσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης καθώς και η πρόεδρος της AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τις καταστροφές από τον καύσωνα στην αγροτική παραγωγή-αμπελουργία στο νησί, ζητώντας να επισκεφθεί το νησί για να διαπιστώσει από κοντά την έκταση του προβλήματος στις αμπελουργικές περιοχές.

Ο κ. Ιερωνυμάκης γνωστοποίησε επίσης, πως στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους φορείς, θα ζητηθεί μια καμένη έκταση στην Αττική που θα δενδροφυτεύσει η οργάνωση ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα