Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Μεγάλες αναμονές στα χειρουργεία λόγω πανδημίας

Τεράστιες είναι οι αναμονές για χειρουργεία (ορθοπεδικά, οφθαλμολογικά, ΩΡΛ κ.ά.) και στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω του κορωνοϊού και του περιορισμού κατά 80% των τακτικών χειρουργείων .
Στη χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας υγείας, εργαζόμενοι επισήμαναν στα “Χ.Ν.” πως οι λίστες αναμονής που έχουν δημιουργηθεί είναι τεράστιες. «Από τα 90 χειρουργεία για καταρράκτη που γίνονταν στο οφθαλμολογικό γίνονται 15-20, ενώ στο Ορθοπεδικό δεν γίνονται επεμβάσεις για γόνατα, μηνίσκους, ισχύον, σύνδρομα καρπιαίου σωλήνα. Όλες αυτές οι επεμβάσεις δεν απαιτούν νοσηλεία, δεν απαιτείται ο ασθενής να μείνει μέσα στο Νοσοκομείο επομένως δεν υπάρχει λογική στο να μην γίνονται» τόνισαν στα “Χ.Ν.” εργαζόμενοι του ιδρύματος.
Από τη μεριά του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων ο πρόεδρος του κ. Βαρδής Γεωργιακάκης τόνισε πως «χρειαζόμαστε προσωπικό, χρειαζόμαστε μονιμοποίηση αυτών που έχουν έλθει, χρειαζόμαστε νοσηλευτές, καθαριότητα, φύλαξη, γιατρούς! Υπάρχει μια καθαρίστρια για τη νυκτερινή βάρδια Τα παιδιά που εργάζονται στις εντατικές και στις ΜΕΘ δεν αντέχουν άλλο να σηκώνουν το φορτίο, φεύγουν συχνά -πυκνά με αναρρωτικές από πνευμονίες και λοιμώξεις Χρειαζόμαστε ενίσχυση! Το σύστημα κρατάει αλλά όχι για πολύ ακόμα!».
Αναφορικά με την ενίσχυση του νοσοκομείου την τελευταία χρονιά λόγω covid o κ. Γεωργιακάκης τόνισε πως έχει στελεχωθεί με περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές αλλά «διαχρονικά και με τα μνημόνια τα νοσοκομεία ήταν υποστελεχωμένα. Τι να πρωτοκαλύψουμε;». Την υποστήριξη τους στους υγειονομικούς εξέφρασαν μέλη των σωματείων Επισιτισμού, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του “Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης” κα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα