Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Μέχρι τους “32” έφτασαν οι Έλληνες στο απλό του παγκόσμιου τουρνουά μπάντμιντον

Με τους προημιτελικούς αγώνες στις συνολικά 5 κατηγορίες συνεχίζεται στο κλ. Κλαδισού το παγκόσμιο τουρνουά μπάντμιντον, ενώ θ’ ακολουθήσουν οι ημιτελικοί και το τουρνουά θα ολοκληρωθεί αύριο με τους τελικούς (θ’ αρχίσουν στις 9πμ), ενώ στις 1.30μμ είναι προγραμματισμένες οι απονομές.

Από Ελληνικής πλευράς, η παρουσία στο απλό κρίνεται αρκετά καλή, με τέσσερις εκπροσώπους μας να φτάνουν μέχρι τους “32”. Στη φάση αυτήν ο Ηλίας Ξάνθου έχασε 1-2 σετ από τον Ελβετό, Κουέζνι, ενώ το ίδιο συνέβη με τις Πολύβια Τζήκα (0-2 από την Ινδή, Λαντ), Ματίνα Σωτηρίου (0-2 από τη Σάαρ) και Άρτεμις Αναστασίου (0-2 από την Τσέχα, Τομάλοβα).

Ακόμη, αγωνίστηκαν και αποκλείστηκαν στον προκριματικό γύρο οι Παναγιώτης Σκαρλάτος, Γιώργος Γάλβας, Πέτρος Τέντας, Ειρήνη Τέντα, Ραφαηλία Μερτζεμέκη, Θεοδώρα Φραγκουλίδου, Ελένη Μουτεβελίδου και Ειρήνη Γκουγκλέρη. 

Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο επίσημο site της ομοσπονδίας «… αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την τοπική κοινωνία στο κλειστό γυμναστήριο βρέθηκαν πολλά σχολεία. Οι μικροί μαθητές δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα, καθώς φώναζαν ρυθμικά τα ονόματα των αθλητών ξεσηκώνοντας όχι μόνο τους Έλληνες αθλητές, αλλά και τις ξένες αποστολές, που όπως έλεγαν δεν είχαν συναντήσει ανάλογη ατμόσφαιρα σε αγώνες μπάντμιντον. Το παγκόσμιο ανοιχτό πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η ΕΟΦΣΑ, η Περιφέρεια Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Χανίων, ενώ πολύτιμοι χορηγοί είναι οι ANEK Lines/Blue Star Ferries και τα νερά Κρήτης».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες