Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Με μεγάλη συμμετοχή το αθλητικό τουρνουά της ΚΝΕ Χανίων

Μαζική συμμετοχή είχε το αθλητικό τουρνουά της ΚΝΕ που διεξήχθη χθες Κυριακή στα γήπεδα του Άη Γιάννη, στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε τουρνουά ποδοσφαίρου, που ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών στους οποίους δόθηκαν μετάλλια και κύπελα, ενώ στο τέλος των τουρνουά «οι μαθητές, συζήτησαν για τον αθλητισμό, για τις αιτίες που σήμερα τον θέλουν να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αποκλείοντας έτσι εκατοντάδες μαθητές και νέους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ανέδειξαν πως η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που λειτουργεί με άξονα τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «οι μαθητές επεσήμαναν τους κινδύνους που υπάρχουν και στα σχολεία τους, στα οποία δεν έχει γίνει συντήρηση, καθώς είναι κόστος για το κράτος να επενδύσει στην ασφάλεια των σχολείων αφήνοντάς τα χωρίς αντισεισμική θωράκιση. Το αστικό κράτος μπορεί με fast truck διαδικασίες να χρηματοδοτεί τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά είναι ανίκανο να επενδύσει στα σχολεία και συνολικά στις ανάγκες των μαθητών και της νεολαίας για πρόσβαση σε δημόσιες ασφαλείς υποδομές μεταφοράς και άθλησης».

Σύμφωνα με την ΚΝΕ Χανίων «όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, δηλαδή της πολιτικής του κόστους – οφέλους που τώρα ιδιωτικοποιεί ακόμα και το νερό. Είναι η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης που εφαρμόστηκε στον σιδηρόδρομο και τώρα θα εφαρμοστεί στο νερό, με την κυβέρνηση να φέρνει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίησε του, την ίδια ώρα που χιλιάδες λαού έβγαινε στον δρόμο για να εκφράσει τη θλίψη και την οργή του για το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ και να διεκδικήσει μέτρα ασφαλείας τόσο στα ΜΜΜ, όσο και στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το αθλητικό τουρνουά πραγματοποιήθηκε συμβολικά στα γήπεδα του Αϊ Γιάννη «καθώς δίπλα βρίσκεται η δεξαμενή νερού δείχνοντας την εναντίωσή μας στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Έτσι, οι μαθητές απαίτησαν το νερό να παραμείνει φθηνό για όλο το λαό, γράφοντας στο πανό “το νερό πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα”.
Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στις 8 Απρίλη που θα πραγματοποιηθεί και φέτος το μεγάλο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ με σύνθημα ‘’ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ..#ΤΩΡΑ ΚΚΕ’’ ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα