Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Με μεγάλη συμμετοχή η Γενική Συνέλευση του ΣΥΝ.ΚΑ.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη γενική συνέλευση του ΣΥΝ.ΚΑ. στο χώρο των εγκαταστάσεων του στην Αγιά.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο αντιπρόεδρος του ΣΥΝ.ΚΑ κ. Δημήτρης Αλεξάκης έκανε λόγο για “συμφωνία ιστορικής συνεργασίας που θα ταράξει τα νερά του λιανεμπορίου”.
«Η συνεργασία μας με τη Μασούτης θα μας φέρει στη τέταρτη θέση στις αλυσίδες σούπερ μαρκετ, θα μπορούμε να αγοράσουμε φτηνότερα και να πουλάμε φτηνότερα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Αλεξάκης.
Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΝΚΑ κ. Αποστόλου Αλεξάκη που αρχικά έκανε μια ιστορική αναδρομή στη πορεία του συνεταιρισμού από το 1981 μέχρι σήμερα
“Η διάσπαση θα συνδράμει τα μέγιστα στην αναπτυξιακή υποστήριξη του συνεταιρισμού ” τόνισε ο κ. Μπαουράκης

Παίρνοντας το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής τόνισε πως η κίνηση της συνεργασίας έρχεται να προλάβει οικονομικές εξελίξεις που αναμένονται στη χώρα μας.
«Το κύριο χαρακτηριστικό της πορείας του ΣΥΝΚΑ είναι η εμπιστοσύνη στον ντόπιο παραγωγό, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές» ανέφερε ο κ. Καλογερής ενώ επεσήμανε ότι «εκτιμώ ότι είναι μονόδρομος αυτή η εμπιστοσύνη που πρέπει να στηρίξουμε.»

Το ρόλο του Αποστόλου Αλεξακη εξήρε ο πρώην δήμαρχος Βουκολιών Νίκος Μπομπολακης.

Προβληματισμούς κατέθεσε ο κ. Γ. Περουλάκης σημειώνοντας πως το ΣΥΝ.ΚΑ. προχωράει σε συγχώνευση και ότι κάθε επιχειρηματική προσπάθεια φέρνει ρισκο.
«Αξίζει να ρισκάρουμε αυτά που καταφέραμε;» ρώτησε τους μετόχους. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Γ. Φουντουλάκης ο οποίος έκανε μια ιστορική αναφορά στην ίδρυση του ΣΥΝ.ΚΑ. και ζήτησε να μάθει πόσα έχασε ο συνεταιρισμός από τη δημιουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας. «Τι διασφαλίζει ότι το 50-50 δεν θα γίνει 51%» ρώτησε ο κ. Κ. Μαθιουδάκης.
Ο δημοσιογράφος Ν. Αγγελάκης αναφέρθηκε στο ρόλο του Αποστόλου Αλεξάκη ζητώντας συγνώμη για την κριτική που του άσκησε στο παρελθόν και τόνισε την αγάπη του κ. Αλεξάκη για το προσωπικό του ΣΥΝ.ΚΑ «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη του ΔΣ του ΣΥΝΚΑ» κατέληξε.
Στην τοποθέτηση του ο κ Γ. Κουρτάκης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα πρωτοβουλία ενώ ο παλιός πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Κ. Κτενιουδάκης χαρακτήρισε τη συνεργασία “ασφάλεια” για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. «αν δεν απαντήσουμε σήμερα θετικά, σε 5-6 χρόνια θα κληθούμε να απαντήσουμε για τα ίδια θέματα με χειρότερους όρους» κατέληξε ο κ. Κτενιουδάκης.
Υπέρ της συμφωνίας τάχθηκε ο κ. Μ. Αποστολάκης ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ν. Συριγωνάκης υπογράμμισε το πλάνο και το σχέδιο πάνω στο οποίο προχώρησε το ΣΥΝΚΑ
δηλώνοντας επίσης την στήριξη του στη συνεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα της ημερησίας διάταξης ήταν:
ΘΕΜΑ 1ο: Εκλογές για την ανάδειξη μελών διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου του συνεταιρισμού.
ΘΕΜΑ 2ο. Έγκριση διάσπασης με απόσχιση του κλάδου λιανικού και χονδρικού εμπορίου και εισφορά αυτού σε νέα συνιστώμενη ανώνυμη εταιρεία. Έγκριση τροποποίησης του καταστατικού του συνεταιρισμού συνεπεία της διάσπασης. Έγκριση του καταστατικού της επωφελούμενης νέας εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του ορισμού του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της
ΘΕΜΑ 3ο :Διάφορα θέματα του Συνεταιρισμού.

Στη Συνέλευση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα