Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Με γυναίκες συνεταιρισμών στις Αρχάνες συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το θαυμασμό της για το έργο που επιτελούν, τηρώντας την παράδοση του τόπου τους, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή της με γυναίκες που έχουν δημιουργήσει στον παραδοσιακό οικισμό  Αρχάνες Ηρακλείου  συνεταιρισμούς και παράγουν προϊόντα. Η κ. Σακελλαροπούλου συνάντησε γυναίκες της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Αρετούσα» που φτιάχνουν υφαντά με τον παραδοσιακό «αργαλειό» και θαύμασε από κοντά τα παραδοσιακά υφαντά που δημιουργούν.

Η κ. Σακελλαροπούλου που πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή της ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ηράκλειο , συνάντησε και γυναίκες του Συνεταιρισμού «Αρχανών Γεύσεις»  που φτιάχνουν παραδοσιακά γλυκά, δείχνοντας ενδιαφέρον για την απήχηση που αυτά έχουν και εκτός Ελλάδας.

Η κ. Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και τον Δήμαρχο Αρχανών -Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη, είχε την ευκαιρία να περπατήσει στα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού όπου την καλωσόρισαν με ιδιαίτερη θέρμη οι κάτοικοι, αλλά και να ξεναγηθεί στην Αρχαιολογική Συλλογή Αρχάνων όπου  εκτίθενται ευρήματα από ανασκαφές που έκαναν στην περιοχή οι αρχαιολόγοι Γιάννης και Εφη Σακελλαράκη.

Κατά τη σύντομη περιήγηση της στον οικισμό, κάτοικοι της πρόσφεραν τοπικούς μεζέδες, ρακή  και προϊόντα της περιοχής, εκφράζοντας τη χαρά τους που η κ. Σακελλαροπούλου βρέθηκε στον τόπο τους.

Μάλιστα  στην πλατεία του παραδοσιακού οικισμού συνάντησε τον εφημέριο της ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχάνων πατήρ Ανδρέα Καλλιοντζάκη, τον οποίο συνεχάρη για την πρωτοβουλία του να διενεργηθεί στο Ναό της Παναγίας , εμβολιασμός κατά της COVID 19.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που βρίσκεται από το μεσημέρι στο Ηράκλειο και  αύριο θα παραστεί στις  εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του  Ολοκαυτώματος  της Βιάννου,  το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο  προς τιμήν της, από το Δήμαρχο Ηρακλείου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες