Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Με έμπνευση από τη Μυθολογία των Απτέρων το καρναβάλι στη Σούδα

Με πηγή έμπνευσης τον μύθο των σειρήνων και των μουσών από όπου πήρε και το όνομα της η αρχαιά “Απτέρα” το φετινό, πρώτο από το 2020, καρναβάλι Χανίων στη Σούδα. Σε συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές απεύθυναν κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να γιορτάσει το φετινό καρναβάλι με ασφάλεια και χωρίς αλκοόλ. Ένα καρναβάλι που ξεκινάει στις 8 Φεβρουαρίου στις 18.00, στην πλατεία Σούδας, με τον Βασιλιά Καρνάβαλο να κάνει την εμφάνιση του, ενώ θα ακολουθήσει μια μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη, στις 20:00, και ολοκληρώνεται στις 19 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη παρέλαση.
Σε συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γ. Γιαννακάκης επισήμανε πως «οι εκδηλώσεις του Δήμου Χανιών θα απλωθούν σε όλη την πόλη και κυρίως στο κέντρο, με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση στις 19 Φεβρουαρίου. Η παρέλαση θα απευθύνεται κυρίως στα μικρά παιδιά και στις οικογένειες».
Για την Περιφέρεια τοποθετήθηκε ο περ. Σύμβουλος Γ. Μανούσακας που είπε πως «η Περιφέρεια θα στηρίξει με κάθε τρόπο την διεξαγωγή του καρναβαλιού, ένα γεγονός που ανεβάζει την επισκεψιμότητα στον τόπο».
«Μετά το 2020 το τελευταίο καρναβάλι που έγινε νομίζω Πανελλαδικά, προσπαθούμε να διοργανώσουμε το Χανιώτικο καρναβάλι, ένα καρναβάλι αφιερωμένο στα μικρά παιδιά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Σούδα Μ. Τσουπάκης προσθέτοντας πως στόχος είναι να μην υπάρξει αλκοόλ αλλά ασφάλεια για όλους. Κάλεσμα απεύθυνε και ο Δ. Κλωθάκης πρόεδρος του τοπικού Σούδας, ενώ ο αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λ. Κοκογιαννακης επισήμανε πως «καλοσωρίζουμε μετά από 3 χρόνια το Χανιώτικο καρναβάλι στη Σούδα και περιμένουμε μικρούς και μεγάλους».
Τέλος o Μ. Γελασάκης από τον εμπορικό σύλλογο Σούδας ευχαρίστησε το δήμο, την περιφέρεια, την δημοτική κοινότητα, τους χορηγούς και τον πολιτιστικό σύλλογο και κάλεσε τον κόσμο να μπει στη σελίδα του καρναβαλιού στο facebook και εκεί να δει πως θα συμμετέχει σε αυτό.
Για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση, αλλά και δηλώσεις συμμετοχών και ομάδων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6934839490 (Μάριος Γελασάκης) και 6946644529 (Ηλίας Φραγκιαδάκης). Η συμμετοχή των μικρών Χανιωτών θα γίνεται και μέσω των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Νομού Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα