Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Με απευθείας πτήσεις όλο το χρόνο συνδέεται η Θεσσαλονίκη με το Ντουμπάι

Τη δυναμική της Θεσσαλονίκης ως προορισμού που αναπτύσσεται και προσελκύει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες από την αραβική αγορά, την Ασία και την Αυστραλία, βλέπουν οι αεροπορικές εταιρείες που επενδύουν στην πόλη, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της νέας αεροπορικής γραμμής που συνδέει τη Θεσσαλονίκη απευθείας με το Ντουμπάι.

Οι πτήσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 24 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα, όλο το χρόνο. Συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, θα αναχωρεί πτήση από τη Θεσσαλονίκη στις 14.35, με ώρα άφιξης στο Ντουμπάι τις 20.30 (τοπική ώρα). Αντίστοιχα, η πτήση από Ντουμπάι θα αναχωρεί στις 9.10 το πρωί και θα φτάνει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 13.35. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 5 ώρες.

Η Flydubai είναι ο πρώτος αερομεταφορέας που πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο Τζεουχούν Εφέντι , ο πρώτος αντιπροέδρος του εμπορικού βραχίονα της εταιρείας (Senior Vice President, Commercial Operations) μιλώντας για τις ευοίωνες προοπτικές και τις ευκαιρίες που δημιουργεί το νέο δρομολόγιο στις εμπορικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας.

«Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 170 ελληνικές εταιρείες είναι εγγεγραμμένες στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Ντουμπάι, ενώ το εμπόριο μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας, πέρα από το πετρέλαιο, ανήλθε στα 212 εκατομμύρια δολάρια για τους πρώτους 9 μήνες του 2017, καταγράφοντας αύξηση 10% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2016», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει συνεργαστεί στενά με τα ΗΑΕ, ώστε να δημιουργηθούν αναπτυξιακές πλατφόρμες που αναδεικνύουν αποτελεσματικές επενδυτικές ευκαιρίες σε τομείς-κλειδιά της Ελληνικής οικονομίας.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, είπε πως πρόκειται για έναν δημοφιλή προορισμό αναψυχής, ενώ ως εταιρεία αναμένουν «με την έναρξη αυτών των πτήσεων, περισσότερους επιβάτες να επωφεληθούν από τις αξιόπιστες και οικονομικά προσιτές υπηρεσίες μας για να ανακαλύψουν αυτή την όμορφη χώρα».

Ήδη, όπως ανέφερε, οι πτήσεις ξεκίνησαν με πληρότητα κατά μέσο όρο 50%, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτή η περίοδος είναι χαμηλής ζήτησης (low season) για το Ντουμπάι ενώ αναμένουν να κυμανθούν σε ποσοστό 75%.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια σε Ελλάδα και Αλβανία της αεροπορικής εταιρείας Emirates, Ρίμα Αλ Μαρτζούρι, η εταιρεία θα έχει πτήσεις κοινού κωδικού για αυτό το δρομολόγιο στο πλαίσιο της σύμπραξης μεταξύ Emirates και Flydubai, οπότε οι επιβάτες κάθε αεροπορικής εταιρείας θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με εκατοντάδες προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μέσω Ντουμπάι.

Η ίδια επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα μπορούν να προσελκύσουν πολλούς Άραβες ταξιδιώτες, οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν καινούργια μέρη της Ελλάδας και αγαπούν ιδιαίτερα την ελληνική κουλτούρα και τη γαστρονομία.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, μίλησε για την ανάπτυξη του αεροδρομίου που προσελκύει όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, η οποία αντανακλάται και στην απόφαση της Flydubai να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βήλος, η πόλη εξελίσσεται ανοδικά, και ως επιχειρηματικός κόμβος, αλλά και ως τουριστικός προορισμός, ενώ υπάρχει καλή συνεργασία με όλους τους φορείς για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι το δίκτυο της Flydubai, με πτήσεις στην Κατάνια της Ιταλίας, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και στη Κρακοβία της Πολωνίας, και με πτήσεις προς το Ελσίνκι της Φινλανδίας από τον Οκτώβριο, θα φτάνει σε 27 σημεία στην Ευρώπη.

Πληροφορίες πτήσης

Τα εισιτήρια επιστροφής στη Θεσσαλονίκη για τη διακεκριμένη θέση, θα ξεκινούν από AED 8,365/ EUR 1,250, ενώ τα εισιτήρια επιστροφής για την οικονομική θέση θα ξεκινούν από AED 1,879/EUR 447 συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες