Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη η παραδοσιακή στράτα

Με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζεται τον Δεκαπενταύγουστο η παραδοσιακή στράτα, το μουσικοχορευτικό δρώμενο που αναβιώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «την Τρίτη 15/08/2023, το απόγευμα, σειρά έχει ο Παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων “ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ”, ο οποίος θα παρουσιάσει: “ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ”.
Σημείο Διεξαγωγής: Γυαλί Τζαμί στις 20:30
Η Παραδοσιακή Στράτα αποτελεί πλέον έναν θεσμό για τα Χανιά. Αυτό αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή των Παραδοσιακών Συλλόγων των Χανίων και τη μεγάλη ένταση και ενέργεια με την οποία την υπηρετούν, αλλά και στα εξαιρετικά θετικά σχόλια των ντόπιων και των επισκεπτών της πόλης μας.
Σκοπός είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων, δημιουργώντας βιωματικές εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής στους κάτοικους της πόλης μας και τους επισκέπτες.
Κάθε Τρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών περιδιαβαίνουν τη ζώνη του Ενετικού λιμανιού, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την “Παραδοσιακή Στράτα”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα