Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Ματιές στον κόσμο…

Νότια Αφρική: Ετήσιο προσκύνημα πιστών των Ζουλού

Ένας άγαμος προσκυνητής περπατά στην κορυφή του Ιερού Όρους Nhlangakazi κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος των βαπτιστών της Ναζαρέτ, (Εκκλησία Shembe) στη Νότια Αφρική. Αφού περπάτησαν ξυπόλητοι για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού τους, οι προσκυνητές συγκεντρώνονται στην κορυφή του ιερού λόφου, με τον ήχο των καταπραϋντικών ύμνων τους να μεταφέρεται μέσα από το αεράκι καθώς κάθονται για προσευχή.

Αίγυπτος: Νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στη Σακκάρα


Ένας Αιγύπτιος αρχαιολόγος αποκαθιστά μερικά αντίγραφα μετά την ανακοίνωση των νέων ανακαλύψεων στο Gisr el-Mudir στην Αίγυπτο. Μια αιγυπτιακή αποστολή πραγματοποίησε μια σειρά από σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που χρονολογούνται στην πέμπτη και έκτη δυναστεία του Παλαιού Βασιλείου. Μάλιστα η αποστολή είχε βρει μια ομάδα τάφων του Παλαιού Βασιλείου, υποδεικνύοντας ότι ο χώρος περιλάμβανε ένα μεγάλο νεκροταφείο.

Φινλανδία: Εντυπωσιακές εικόνες στον πάγο

Η Dasa Grm από τη Σλοβενία ​​παρουσιάζει το δικό της πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του σύντομου προγράμματος γυναικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καλλιτεχνικού πατινάζ ISU στην Φινλανδία.

Ισπανία: Ποδηλατικός αγώνας

Η ομάδα των αναβατών σε δράση κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης του ποδηλατικού αγώνα “Challenge Ciclista Mallorca”, πάνω από 158,6 χιλιόμετρα από το Ses Salines έως το Alcudia στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Ιερουσαλήμ: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος


Οι επισκέπτες παρακολουθούν εκθέσεις στο Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος Yad Vashem στην Ιερουσαλήμ. Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα