Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Ματιές στον κόσμο

minoan lines

Ολλανδία:

Η διάδοχος πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας (Δ) εξετάζει ένα μοντέλο κλίμακας ενός σουηδο-ολλανδικού υποβρυχίου κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Έκθεση Υποθαλάσσιας Άμυνας Τεχνολογίας στο Ahoy στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Διήμερη επίσκεψη του Σουηδού βασιλικού στην Ολλανδία επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα, την καινοτομία και τα ίσα δικαιώματα.

—-

Μπαγκλαντές:

Ματιές στον κόσμοΜέλη του αριστερού πολιτικού κόμματος του Μπαγκλαντές Ganatantra Mancha (Πλατφόρμα Δημοκρατίας) συμμετέχουν σε διαδήλωση στη Ντάκα του Μπαγκλαντές. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της 7ης Ιουνίου όταν μέλη του κόμματος Chhatra League (BCL) του Μπαγκλαντές φέρονται να επιτέθηκαν σε ηγέτες και μέλη του κόμματος Ganatantra Mancha που επισκέπτονταν τα θύματα της πρόσφατης πυρκαγιάς BM Container Depot, στο Chattogram Medical College Hospital.

—-

Ινδία:

Ματιές στον κόσμοΈνας Ινδός ψαράς περπατά σε μια βάρκα καθώς πλαστικά και οικιακά απορρίμματα επιπλέουν στην ακτή στο αλιευτικό λιμάνι Kasimedu, στο Chennai της Ινδίας. Τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν την 8η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία των τεράστιων υδάτινων μαζών και διατήρηση του οικοσυστήματος του πλανήτη, με το θέμα του 2022 να είναι «Ανανέωση: συλλογική δράση για τον ωκεανό».

—-

Ινδονησία:

Ματιές στον κόσμοΈνας πωλητής τσίλι και λαχανικών περιμένει πελάτη σε μια παραδοσιακή αγορά στο Ντεπόκ της Ινδονησίας. Η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία (BPS) σημείωσε ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της Ινδονησίας τον Μάιο του 2022 έφτασε το 3,55% με Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) 110,42. Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας του Μαρτίου 2020. Σύμφωνα με την BPS, ο πληθωρισμός της Ινδονησίας τον Μάιο του 2022 οφειλόταν σε αυξήσεις τιμών σε όλες σχεδόν τις ομάδες προϊόντων. Το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού προήλθε από την κατηγορία τροφίμων, ποτών και καπνού στο 5,62%.

—-

Τυνησία:

Ματιές στον κόσμοΜαθήτρια δίνει τις εξετάσεις απολυτηρίου στο Λύκειο Sadiki στην Τύνιδα, της Τυνησίας. Περίπου 134.950 υποψήφιοι έλαβαν εξετάσεις απολυτηρίου στην Τυνησία. Ο αριθμός των υποψηφίων κατανέμεται μεταξύ 105.738 στα δημόσια ιδρύματα, 20.459 στα ιδιωτικά ιδρύματα και 8.753 ανεξάρτητων.

—-

Κίνα:

Ματιές στον κόσμοΈνας άνδρας υποβάλλεται σε τεστ COVID-19 στο Πεκίνο στην Κίνα. Σύμφωνα με την τελευταία οικονομική ενημέρωση από την Παγκόσμια Τράπεζα, η εξομάλυνση της ανάπτυξης της Κίνας έχει διαταραχθεί από τα πολλά κρούσματα COVID-19, προβλέποντας επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας σε 4,3% το 2022 πριν από την ανάκαμψη που υπολογίζεται σε 5,2 % το 2023.

—–

Νεπάλ:

Ματιές στον κόσμοΣε ηλικιωμένους Νεπαλέζους μπαλώνονται τα χειρουργημένα μάτια τους καθώς κοιμούνται αφού υποβλήθηκαν σε επέμβαση καταρράκτη κατά τη διάρκεια της δωρεάν κατασκήνωσης υγείας στο Κοινοτικό Οφθαλμικό Κέντρο Chame στο Chame, στην περιοχή Manang, περίπου 270 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νεπάλ Κατμαντού. Κυρίως οι ηλικιωμένοι του Manang, μιας περιοχής που συνορεύει με το Θιβέτ της Κίνας, υποφέρουν είτε από μονό είτε από διπλό καταρράκτη. Ταξιδεύοντας έως και δέκα ημέρες από τα απομακρυσμένα σπίτια τους, οι ασθενείς με καταρράκτη έρχονται στο προσωρινό χειρουργείο.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα