Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Ματιές στον κόσμο

minoan lines

Ιταλία: Άνθρωποι επιθεωρούν αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές σε μια πλημμυρισμένη περιοχή στη λίμνη του Κόμο στην τοποθεσία Laglio της Ιταλίας.

 

epa10000046 The sun rises behind the statue of former British Prime Minister Winston Churchill by the Houses of Parliament in London, Britain, 07 June 2022. British Prime Minister Boris Johnson has survived a ‘vote of no confidence’ over his leadership but has lost over forty percent of support from his members of the Parliament following the vote at the Parliament. EPA/NEIL HALL

Βρετανία: Ο ήλιος ανατέλλει πίσω από το άγαλμα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ από τα κτήρια του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επέζησε μιας πρότασης μομφής έναντι της ηγεσίας του, αλλά έχασε πάνω από σαράντα τοις εκατό υποστήριξης από τα μέλη του μετά την ψηφοφορία στη Βουλή.

Λιβερία: Τα προϊόντα βενζίνης στη μαύρη αγορά πωλούνται στην άκρη του δρόμου στο Paynesville, έξω από τη Μονρόβια της Λιβερίας. Η Λιβερία αντιμετωπίζει έλλειψη προϊόντων βενζίνης, η οποία πωλείται για το ισοδύναμο των 6,33 δολαρίων ΗΠΑ ανά γαλόνι. Η έλλειψη πιστεύεται ότι προκλήθηκε από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, καθώς οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού έχουν διακοπεί λόγω της σύγκρουσης.

Αυστραλία: Η Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αυστραλία Vicki Treadell αφιερώνει ένα δέντρο προς τιμήν του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ II στο Εθνικό Δενδροκομείο στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

Κίνα: Μια γυναίκα βγάζει μια φωτογραφία πίσω από έναν φράχτη καθώς οι μαθητές εισέρχονται σε ένα σχολείο για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Εθνικού Κολλεγίου της Κίνας στο Πεκίνο. Η εξέταση, κοινώς γνωστή ως Gaokao, ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου και θα διαρκέσει δύο ημέρες με νέο υψηλό συμμετοχών καθώς λαμβάνουν μέρος 11,93 εκατομμύρια μαθητές σε όλη τη χώρα.

Κουβέιτ: Οι έμποροι παρακολουθούν τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Κουβέιτ στην πόλη του Κουβέιτ. Ο δείκτης Premier Market του Kuwait Stock Exchange υποχώρησε στις 07 Ιουνίου κατά 0,37 τοις εκατό στις 8.461,99 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Κουβέιτ ανέφερε πτώση τον Μάιο του 2022 κατά πάνω από επτά τοις εκατό μαζί με άλλες αγορές του GCC.

Γεωργία: Ο Γεωργιανός αρτοποιός Shalva Gikorashvili φτιάχνει ψωμί σε ένα αρτοποιείο στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία έχει επηρεάσει το εμπόριο και την τιμή του σιταριού παγκοσμίως. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) εξέδωσαν στις 6 Ιουνίου μια αυστηρή προειδοποίηση για πολλαπλές, διαφαινόμενες κρίσεις τροφίμων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα