Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Μαθητής στο Ρέθυμνο κατήγγειλε στον Εισαγγελέα καθηγητές που απεργούσαν

Σε περιστατικό που συνέβη στο Ρέθυμνο αναφέρεται η ΟΛΜΕ και μάλιστα καλεί σε κινητοποίηση στην πόλη την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως: «Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού χθες και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και “κατήγγειλε” τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του “στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση”! Η Εισαγγελία διαβίβασε την “καταγγελία” στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για “εξηγήσεις”.

Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης».

Ακολούθως η ΟΛΜΕ τονίζει ότι: «Απευθυνόμαστε σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις εργαζόμενους/ες και κάθε πολίτη του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.
Απαιτούμε να παύσει άμεσα αυτή η απαράδεκτη διαδικασία!
Η απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα!
Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘΑ να τοποθετηθεί».

Οι οικοδόμοι Ρεθύμνου για το περιστατικό

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «To Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου συμπαραστέκεται στις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου οι οποίες διώκονται επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους στην απεργία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, ένας μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απέργησαν στις 21 του Σεπτέμβρη μέρα Πανελλαδικής απεργίας ενάντια εργασιακό έκτρωμα Γεωργιάδη.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση αιματηρών αγώνων και αποτελεί το σημαντικότερο μέσο συλλογικής και αγωνιστικής δράσης για κάθε εργαζόμενο.

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που διώκονται, και στο Σωματείο τους.

Καλούμε τους Συναδέλφους τον λαό του Ρεθύμνου σε συμμετοχή στη συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι καθηγήτριες που απέργησαν.

Δηλώνουμε ότι όσους νόμους και να νομοθετήσουν δεν πρόκειται να σταματήσουν την ταξική πάλη, ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό τους σύστημα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα