Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μαθητές εμπνεύστηκαν από τη Μάχη της Κρήτης

Με παραδοσιακά τραγούδια, δρώμενα και ζωγραφική παιδιά από τα Χανιά και το Ρέθυμνο που παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, τίμησαν την επέτειο της Μάχης της Κρήτης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

«Για 18η χρονιά το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης πραγματοποιεί την ετήσια γιορτή με τίτλο “Παιδική Έκφραση και Δημιουργία” η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στα 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης», σημείωσε ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης Μανώλης Πετράκης. Εξέφρασε δε την ικανοποίηση των ανθρώπων του Ναυτικού Μουσείου για το ρεκόρ συμμετοχής που σημειώθηκε τη φετινή χρονιά καθώς περισσότερα από 5.000 παιδιά από τα Χανιά και το Ρέθυμνο παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μαθητές από σχολεία του Νομού Χανίων παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, εργασίες που πραγματοποίησαν με θέμα την Μάχη της Κρήτης, μια χορευτική παράσταση καθώς ένα θεατρικό δρώμενο. Παράλληλα, η Διοίκηση του Ναυτικού Μουσείου βράβευσε ζωγραφιές μαθητών αλλά και αυτοσχέδια πρωτοσέλιδα εφημερίδων που δημιούργησαν τα παιδιά με θέμα τα ιστορικά γεγονότα της Μάχης της Κρήτης.

Η προϊσταμένη Δια Βίου Μάθησης Παιδείας και Απασχόλησης της Π.Ε. Χανίων Κατερίνα Τζομπανάκη υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ιστορία να γίνεται κτήμα των νέων γενιών από μικρή ηλικία μέσα από δημιουργικές διαδικασίες στις οποίες πρωταγωνιστούν τα ίδια τα παιδιά. Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Μανώλης Μηλιαράκης τόνισε ότι δράσεις όπως αυτές που οργανώνει το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης συμβάλλουν θετικά στη διαμόρφωση της ελληνικής, ευρωπαϊκής και οικουμενικής ταυτότητας των παιδιών αλλά και στη δημιουργία ενεργών -μελλοντικά- πολιτών καθώς οι μαθητές έρχονται σε επαφή με σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας και εμπνέονται από αυτά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα