Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Μαθήματα πυροπροστασίας σε παιδιά (video)

Η έλλειψη καθαρισμού στις καμινάδες τζακιών αποτελεί μια από τις συχνές αιτίες πρόκλησης πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια καθώς πολλοί είναι εκείνοι που λόγω κρίσης έχουν επιστρατεύσει παραδοσιακά μέσα θέρμανσης. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν είναι λίγες και οι φορές που η Υπηρεσία καλείται να επέμβει λόγω κάποιου… ξεχασμένου σκεύους σε ανοιχτές μαγειρικές εστίες.

Τους κινδύνους από την πρόκληση μιας πυρκαγιάς και το πως μπορεί κανείς να αντιδράσει και να την αντιμετωπίσει εξήγησε στα παιδιά του 29ου Νηπιαγωγείου και της Α’ τάξης Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων “Μαυροματάκη” ο υποπυραγός της Πυροσβεστικής Χανίων Μανώλης Βλαζάκης μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων.
Ο κ. Βλαζάκης ανέφερε στα παιδιά τις βασικές αιτίες πρόκλησης μιας πυρκαγιάς σε δάσος αλλά και μέσα στο αστικό περιβάλλον, ενώ τα ενημέρωσε για τον τηλεφωνικό αριθμό 199 της Πυροσβεστικής και τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουν αν αντιληφθούν ότι κάπου υπάρχει εστία πυρκαγιάς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα