Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Μάθημα ανθρωπιάς για παιδιά από το Γυμνάσιο Πλατανιά

Βοήθησαν στην προετοιμασία του φαγητού, στη συσκεύασή του, έκοψαν το ψωμί, έφτιαξαν τις τσάντες με τα τρόφιμα, τις έδωσαν χέρι με χέρι στους ωφελούμενους.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Πλατανιά πήραν αλλά και έδωσαν ένα μάθημα αλληλεγγύης επισκεπτόμενοι χθες τα “Συσσίτια της Σπλάντζιας”. Mε γάντια στα χέρια, σκουφάκια στα μαλλιά με “τρακ” στην αρχή που το ξεπέρασαν γρήγορα οι μικροί μαθητές συνεργάστηκαν με τους ανθρώπους των “Συσσιτίων” στη χθεσινή παρασκευή του φαγητού. «Είναι πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο και η εμπειρία μας άρεσε πολύ» μας λέει η Ελπίδα, συμπληρώνοντας πως «σίγουρα θα το ξανακάνουμε, είναι κάτι που μας ευχαρίστησε όλους πολύ!». Στο ίδιο μήκος κύματος και η συμμαθήτρια της Μαρία.

«Την ιδέα την είχε η καθηγήτρια μας η κ. Αποστόλου, δεν γνωρίζαμε τι κάνουν στα συσσίτια και χαρήκαμε πολύ που μπορέσαμε να βοηθήσουμε. Τα Χριστούγεννα είχε γίνει μια προεργασία και είχαμε συγκεντρώσει τρόφιμα για τα συσσίτια» είναι τα λόγια της. Τα παιδιά εργάστηκαν με ταχύτητα κάτι που τα… άγχωσε στην αρχή όπως μας είπαν κυρίως στην προετοιμασία του φαγητού αλλά γρήγορα προσαρμόστηκαν και κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εργασίας τους. Το φαγητό χθες ήταν κριθαράκι με χοιρινό ή κοτόπουλο, που προσφέρθηκε σε πάνω από 150 ωφελούμενους. Η Άια μαθήτρια και αυτή του Γυμνασίου Πλατανιά εξηγεί πως «ήταν μια ωραία δράση που μας κάνει υπερήφανους γιατί προσφέρουμε και εμείς στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.»

«Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε με συγκέντρωση τροφίμων πριν τα Χριστούγεννα που τα προσφέραμε στα συσσίτια. Είδαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τα παιδιά στη συγκέντρωση των τροφίμων και σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του συσσιτίου είπαμε να προχωρήσουμε περισσότερο της συνεργασίας μας» δήλωσε η φιλόλογος του Γυμνασίου Πλατανιά κ. Ευγενία Αποστόλου. Η ίδια τόνισε τη σημασία του να δουν τα παιδιά πως παρασκευάζονται και δίνονται τα τρόφιμα στους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας. «Μέσα από τη δράση αυτή μπαίνουν τα παιδιά στην διαδικασία της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της ενσυναίσθησης. Ήταν πολύ πρόθυμοι όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν στη δράση και στο πλάνο μας είναι να συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε τρόφιμα και για το Πάσχα. Στην πλειοψηφία τους τα παιδιά δεν γνώριζαν τα “Συσσίτια της Σπλάντζιας” και στόχος μας ήταν και αυτό να καταλάβουν, να έλθουν στη θέση του άλλου και να αντιληφθούν τη σημασία της αλληλεγγύης» κατέληξε η φιλόλογος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα