Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Μάθημα ζωής από την αιμοδοσία των ΕΠΑΛ

Μάθημα αιμοδοσίας για τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ – ΣΕΚ και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων στη χθεσινή αιμοδοσία στον χώρο του σχολείου με τη συγκέντρωση 69 φιαλών και πολλούς μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς να γίνονται εθελοντές αιμοδότες.

Ακόμα περισσότεροι ήταν οι μαθητές που δήλωσαν ότι θέλουν να δώσουν αίμα ωστόσο για διάφορους λόγους (ηλικιακούς, πρόσφατης ασθένειας κτλπ.) δεν μπόρεσαν να δώσουν.
«Δίνω αίμα για πρώτη φορά.  Μας έκαναν μια ενημέρωση στην τάξη, μου φάνηκε ότι αξίζει τον κόπο και αποφάσισα να δώσω αίμα. Μας δίνουν και ένα κίνητρο για κάλυψη απουσιών αλλά δεν το κάνουμε για αυτό” ανέφερε ο μαθητής Αντώνης  Μακριδάκης, ενώ ο Γιώργος Παπαδάκης επισήμανε ότι “αποφάσισα να δώσω αίμα για να βοηθήσω και αυτό πιστεύω ότι έχει σημασία. Οι νέοι ευαισθητοποιούνται για την αιμοδοσία».
Άλλος μαθητής επισήμανε πως από μικρός ο στόχος του ήταν να γίνει αιμοδότης.
Όπως τόνισε ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Θοδωρής Ψαράκης «διοργανώνουμε για 10η συνεχή χρονιά την αιμοδοσία αυτή με μεγάλη επιτυχία και πέρυσι ακόμα με covid την οργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία. Στόχος μας είναι να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι το να δώσεις αίμα δεν είναι…τίποτα, αντίθετα τα κέρδη είναι πάρα πολλά. Αξίζει να πούμε ότι μετά από αυτό πολλοί μαθητές γίνονται εθελοντές αιμοδότες».
Για το Εσπερινό ΕΠΑΛ  ο κ. Νεκτάριος Μαυρομουστακάκης, εκπαιδευτικός δήλωσε πως «η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια στο εσπερινό για την αιμοδοσία. Δυστυχώς με τον covid , οι αιμοδότες έπαψαν να πηγαίνουν τόσο συχνά στα νοσοκομεία και αυτό προκάλεσε ελλείψεις στο αίμα. Για αυτό είναι σημαντικό που η προσέλευσε σε ένα ουδέτερο χώρο όπως το σχολείο η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα