Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Μάθημα… αποταμίευσης από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Η αποταμίευση μπορεί να γίνει οδηγός για τις επόμενες γενιές, ώστε κάθε παιδί να μάθει την αξία και τα οφέλη της, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα εύκολο τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων. Τα παραπάνω ακούστηκαν στην διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη πόλη μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης που εορτάστηκε όπως κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο διευθυντής του κεντρικού καταστήματος των Χανίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Δημήτρης Δουβρής τόνισε ότι « φέτος, ο όμιλος Eurobank επέλεξε το δικό μας κατάστημα για να εορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ακόμα και σήμερα κάτω από τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες ο κόσμος εξακολουθεί να αποταμιεύει, τα όποια από τα χρήματα του περισσεύουν, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει απροσδόκητες ανάγκες, αλλά και να ικανοποιήσει μελλοντικά του σχέδια. Η αποταμίευση δεν σταματάει να υφίσταται ακόμα και σε περιόδους πολέμων, κρίσεων και άλλων διεθνών η μη γεγονότων». Σε μεγάλη ζήτηση ακόμα και σήμερα βρίσκονται η κλασσικοί κουμπαράδες του Ταμιευτηρίου, αφού όπως υπογράμμισε ο κ. Δουβρής « το κατάστημα των Χανίων βρίσκεται στη πρώτη θέση πανελλαδικά στη διάθεση κλασσικών κουμπαράδων, αφού ακόμα και οι νέοι γονείς θέλουν να μάθουν στα παιδιά τους την αξία της αποταμίευσης.Η αποταμίευση είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και αυτός είναι ένας λόγος που βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις του κόσμου. Τον ευχαριστούμε που δεκαετίες τώρα αναγνωρίζει το έργο και τις προσπάθειες μας». Ο κ. Δουβρής τέλος αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη πόλη μας τονίζοντας ότι επεσήμανε ότι « το πρώτο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο λειτούργησε στα Χανιά στις 1 Απριλίου του 1902 στη περίοδο της Κρητικής Πολιτείας από τον Ελευθέριο Βενιζέλο».
Να σημειωθεί επίσης ότι χθες το πρωί, εκπρόσωποι από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ,σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 10ο Δημοτικό στη Χαλέπα, μοίρασαν στους μικρούς μαθητές κουμπαράδες, ενώ παράλληλα τους μίλησαν και για την αξία της αποταμίευσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα