Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Μας αξίζουν αυτές οι εικόνες εγκατάλειψης και επικινδυνότητας;

Κάθε χρόνο και χειρότερα είναι ο δήμος Χανίων σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα του απλού δημότη (και των επισκεπτών βεβαίως) να χρησιμοποιήσουν τους κοινόχρηστους χώρους και τις παραλίες του δήμου.

• Διαβάζαμε προχθές στα κοινωνικά δίκτυα για το τι γίνεται σε παραλία της Νέας Κυδωνίας όπου αντί για περισσότερες ευκολίες αφαιρέθηκε και η καμπίνα.

• Η παραλία των Αγίων Αποστόλων είναι η αγαπημένη παραλία για τους Χανιώτες όλων των ηλικιών, των παιδιών ιδιαίτερα και όσων θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς να πληρώνουν ξαπλώστρες και άλλες ευκολίες. Eχουν όμως μια ελάχιστη ΑΠΑΙΤΗΣΗ: Ο δήμος Χανίων στον οποίο ανήκει η διαχείριση της παραλίας, καθώς δεν νοικιάζεται σε ιδιώτες, να ευπρεπίζει το χώρο και να παρέχει μια στοιχειώδη και ΑΚΙΝΔΥΝΗ πρόσβαση στην παραλία.

• Πέρασαν φέτος κάποιοι αρμόδιοι του δήμου Χανίων από τα δυο λιμανάκια των Αγίων Αποστόλων που βρίσκονται δεξιά και αριστερά της ομώνυμης εκκλησίας;

• Και αν πέρασαν δεν είδαν πως έχει διαμορφωθεί φέτος η παραλία από το χειμώνα και μετά; Η σκάλα που εξυπηρετεί την πρόσβαση στη θάλασσα βγάζει… μάτι ότι κοντεύει να αιωρείται στον αέρα. Καθώς η θάλασσα έχει πάρει την άμμο και τα τελευταία σκαλοπάτια αποτελούν παγίδα για μικρούς και μεγάλους. Υποβαστάζει ο ένας τον άλλον για ανεβούν ακόμα και μεσήλικοι και παιδιά. Σήμερα (χθες) ένας μεσήλικος έπεσε. Πιθανότατα έπαθε και διάστρεμμα. Ποιος είναι υπεύθυνος; Δίπλα ακριβώς υπήρχαν και υπάρχουν δυο παγκάκια.
Που χρησίμευαν σε πολλούς να ακουμπούν τα ρούχα τους ή να λιάζονται.
Τώρα κι αυτά στον αέρα είναι όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες. Η άμμος επίσης έχει τραβηχτεί και υπάρχουν τεράστιες αλλά και μικρές πέτρες γύρω από τα παγκάκια που εμποδίζουν την κίνηση γύρωθεν και σε όποιον μπαίνει ή βγαίνει από τη θάλασσα. Μπαίνει; Ο λόγος το λέει. Επειδή κι εδώ η θάλασσα έχει φέρει στην ξηρά μεγάλες ποσότητες από μικρές και μεγάλες πέτρες σε όλη σχεδόν την έκταση του κολπίσκου με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να μπει ή να βγει από τη θάλασσα χωρίς να κινδυνεύει με διάστρεμμα ή και σπάσιμο.

• Ανάλογη είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στη θάλασσα και από την άλλη πλευρά. Κάτω από την εκκλησία. Δεν πρέπει ο δήμος να εξασφαλίζει μια στοιχειωδώς ασφαλή πρόσβαση στην παραλία αυτή για την οποία τόσους αγώνες δώσαμε για να παραμείνει δημόσια; Γιατί δεν μπαίνει ένα μηχάνημα να εξομαλύνει την πρόσβαση σε δυο τρία σημεία; Ασκήσεις ισορροπίας κάνουν όσοι προσπαθούν να πάνε στην παραλία από το -ο Θεός να το κάνει- παρκινγκ. Οι δε ηλικιωμένοι, παιδιά και ΑμΕΑ χρειάζεται να κάνουν μια μεγάλη σχετικά απόσταση μέσα στον ήλιο για να κατηφορίσουν στην παραλία. Για ράμπες ούτε λόγος…

• Δεν έπρεπε να είχε γίνει μια αναγκαία προσάμμωση στην παραλία με τη σκάλα και τα παγκάκια και ένας καθαρισμός μπροστά εκεί μέσα στη θάλασσα για να μπορούν όλοι να εισέρχονται στη θάλασσα χωρίς να κινδυνεύει η ακεραιότητά τους; Υπάρχει αυτή η δυνατότητα και έχει ξαναγίνει ιδιαίτερα στο λιμανάκι στα δεξιά της εκκλησίας.

• Αυτή ήταν η συζήτηση και τα παράπονα σήμερα (χθες) όταν συνέβη το μικροατύχημα. Δεν είναι υποχρέωση του δήμου να διασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση;
Αυτή η εικόνα εγκατάλειψης της δημοτικής φροντίδας σ αυτήν την αγαπημένη παραλία είναι μια εικόνα που ταιριάζει στα Χανιά;

Αυτή αξίζει στους δημότες Χανίων;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα