Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Μαντήλι για να κλάψουμε

Είναι αλήθεια ότι με τις πολιτικές καντρίλιες και με… νοσταλγία δεν ανάβουν τα “φουγάρα” της βιομηχανίας, όπως στην περίπτωση της πρώην “ΠΙΤΣΟΣ”.

Χρειάζεται συναίνεση με τις τοπικές κοινωνίες, άμβλυνση των αντιθέσεων και μια τολμηρή πολιτική απόφαση που δεν θα μπορεί να ανατραπεί.

Αν δεν συμβούν όλα τα παραπάνω και περάσουν 2-3 χρόνια απραξίας, μετά ψάχνουμε μαντήλι για να κλάψουμε γοερά.

Και όταν αρχίζει το κλάμα επωφελούνται οι Τούρκοι με τις γονυκλισίες τους στην Bosch και στην Siemens.

Σαφέστατα υπάρχει μια νοοτροπία που διατρέχει οριζοντίως το πολιτικό σύστημα.
Κάτι σα να θέλουν οι σύγχρονοι Έλληνες να αντιμετωπίσουν την παράταξη της Ψωροκώσταινας.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

2 Comments

  1. Αξιότιμε κύριε, μέσα σε λίγες γραμμές περιγράφετε μία από τις βασικώτερες χρονίζουσες παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος και της κοινωνίας μας γενικώτερα. Στην πατρίδα μας ποινικοποιήθηκε η επιχειρηματικότητα και λατρεύτηκε ένας ημισοβιετικού τύπου κρατισμός. Αρχής γενομένης από τους περίφημους νόμου Λάζαρη κλπ.κλπ.που έστειλαν σε άλλες πολιτείες χιλιάδες επιχειρήσεις η τις αναγκάσαν να βάλουν λουκέτο.Το σύστημα μπόρεσε να επιβιώσει όσο οι κουτόφραγκοι έδιναν στην χώρα μας “αέρα πατέρα” τα πακέτα Ντελόρ,πακέτα Σαντέρ,τα Μ.Ο.Π. και τις δώσε και μένα μπάρμπα ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις με τις οποίες ταϊσαμε τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές κλπ. οι οποίοι καλοζωισμένοι,συνταξιούχοι σήμερα από τα 50 τους μπορούν να απολαμβάνουν την ζωή τους και εμείς να τους καμαρώνουμε στις καφετέριες των πόλεων της χώρας.Αφού εξαντλήσαμε και την τελευταία ικμάδα της ποστοληπτικής δυνατότας της χώρας το πάρτυ τελείωσε και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα που λέει ότι για να επιβιώσεις στον μάταιο τούτο κόσμο πρέπει να διαθέτεις ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Ταυτόχρονα αισθανθήκαμε πολύ επώδυνα στο πετσί μας αυτό που έλεγε μια παλιά ευρωπαία πολιτικός : ” Ο σοσιαλισμός τελειώνει εκεί που τελειώνουν τα λεφτά των άλλων”. Ακόμη και μέσα στην κρίση δεν βάλαμε μυαλό η φορολογική αφαίμαξη και οι νόμοι Τσακαλώτου έστειλαν 10.000 επιχειρήσεις από την Μακεδονία και την Θράκη βορειότερα. Επειδή η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει υπάρχει υπάρχει πάντα η ελπίδα κάποια στιγμή ,στον χώρο της εργασίας να κάνουν κουμάντο νέοι άνθρωποι με προσόντα,ιδέες και όρεξη για δημιουργία,οποίοι θα βγάλουν από την πατρίδα μας τον “φερετζέ” του ισλαμοσυνδικαλισμού και θα απελευθερώσουν πάλι αυτές τις δυνάμεις ,που μετά τον πόλεμο και την εμφύλια καταστροφή βοήθησαν τον τόπο να ορθοποδήσει και να βρεί τον δρόμο του , με προσανατολισμό την δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους….Με εκτίμηση

    • ο Σοδιαλισμος τελειώνει εκεί πού τελειώνουν τά λεφτά τών άλλων !!! τί αιώνια καραμέλα γιά νά πιπιλίζουν οι ανίδεοι , καί έτσι νά γίνεται η αφαίμαξη τού λαού από μιά ψεύτο ελίτ ,,καί κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα ! ξέχασε ο κύριος αντί σοσιαλιστής ότι οι κρατικοποιήσεις άρχισαν επί Παπαληγούρα , όπως καί κατά σύμπτωση ξέχασε τούς κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες !αν καί αποφεύγει νά τό αναφέρει στήν Ελλάδα είχαμε καί έχουμε έναν κρατικό καπηταλισμό ! τίς περισσότερες εταιρίες ,οι δήθεν επιχειρηματίες τίς άρμεγαν σάν αγελάδα μέχρι νά ψοφήσουν ,τά χρήματα στήν Ελβετία αλλά επενδύσεις και ανανέωση μηχανικού εξωπλησμού μηδέν !! άν θέλει νά μάθει τί είναι κοινωνική αλληλεγγύη ,καί κοινωνική οικονομία τής αγοράς (αυτός είναι ο δημοκρατικός σοσιαλισμός ) ας έρθει στήν Ευρώπη ! αν η Μέρκελ ήταν στήν Ελλάδα ο κύριος αυτός θά τήν έστελνε στήν Μακρόνησο !! στίς άλλες ανακρίβειες δέν θέλω νά αναφερθώ ,αρκεί πού βρίσκει σωστά τά δώρα στούς εφοπλιστές !!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες