Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Μανόλης Αναγνωστάκης: Εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι…»

Η ετήσια εκδήλωση του Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στην πλατεία της Παναγίας των Ρουστίκων με θέμα την αγάπη του Αναγνωστάκη για το ποδόσφαιρο. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Μανόλης Αναγνωστάκης: Εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι… Η κρυφή γοητεία και τα φανερά πάθη του ποδοσφαίρου».

Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Κόκορης, καθηγητής ΑΠΘ, με θέμα: «Ο Μανόλης Αναγνωστάκης και το ποδόσφαιρο», η Βάσω Ε. Μώραλη, δημοσιογράφος-νομικός, πρώτη γυναίκα που παρουσίασε διεθνώς ποδοσφαιρικό αγώνα, με θέμα: «Ποδόσφαιρο: Έμφυλα κι άλλα στερεότυπα για τον “βασιλιά των σπορ”. Η ιδιότυπη σχέση των γυναικών με την “μπάλα”» και ο Γιάννης Ζαϊμάκης, καθηγητής Παν. Κρήτης, με θέμα: «Από το “παιχνίδι του λαού” στο ποδοσφαιρικό θέαμα της καταναλωτικής κοινωνίας». Παρέμβαση με τίτλο «Απότιση τιμής στον ποδοσφαιρόφιλο Μανόλη Αναγνωστάκη. Μέσι για πάντα» του Νάσου Βαγενά, ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ, θα παρουσιάσει στην εκδήλωση ο Γιάννης Δημητρακάκης, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου.

Ο ηθοποιός Κωστής Καπελώνης θα διαβάσει τα κείμενα του Μανόλη Αναγνωστάκη «Άγιαξ, για πάντα Άγιαξ» και «Σελίδες από την ποδοσφαιρική αυτοβιογραφία μου».
Την εκδήλωση συντονίζει ο Μιχ. Γ. Μπακογιάννης, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τον Δήμο Ρεθύμνης και το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο & Βιβλιοθήκη Ρουστίκων “Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρουστίκων καθώς και με την ποδοσφαιρική ομάδα Α.Ο. “Φλόγα Ρουστίκων”.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι τα Pearl Hotels και ο Γιώργος Σταυρουλάκης, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η Κρητική Επιθεώρηση και τα Χανιώτικα Νέα.
Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα