Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Μακέτες που κρύβουν τη µιζέρια µας

Η ένδεια αθλητικών υποδοµών στα Χανιά και η διαχρονική προσπάθεια να… βαφτιστεί το κρέας ψάρι για να καµφθούν οι φωνές που διαµαρτύρονται για ανισόρροπη κατανοµή των σχετικών πόρων στην Κρήτη, αναδεικνύεται µέσα από το σηµερινό ρεπορτάζ του Γιώργου ∆ρακάκη.
Κατάσταση εξοργιστική, καθώς για ακόµη µια φορά χρησιµοποιείται το ευαίσθητο αυτό ζήτηµα για προεκλογικούς λόγους, χωρίς ίχνος ντροπής κι αναγνώρισης των ευθυνών από τοπικούς κι όχι µόνον παράγοντες.
“Καθρέφτης” του… έργου που άφησε πίσω του στα Χανιά ο π. υφυπουργός Αθλητισµού Λευτέρης Αυγενάκης είναι η εικόνα που αντικρίζουν αθλητές, προπονητές και γονείς. Τριτοκοσµικές συνθήκες στον νοµό µας, την ώρα που η εκλογική περιφέρεια του κ. Αυγενάκη έζησε ένα δεύτερο “2004” σε επίπεδο νέων αθλητικών υποδοµών την περασµένη τετραετία.
Για να µην τολµήσει δε να διεκδικήσει και τίποτα ο νοµός Χανίων, είχαµε χαρακτηριστεί από τον υπουργό κι ως «κοµπλεξικοί» , µε την κριτική στο πρόσωπό του να αντιµετωπίζεται ως… αντιπολιτευτική κορώνα.
Οι ευθύνες προφανώς, δεν περιορίζονται στο πρόσωπο του κ. Αυγενάκη. Τέσσερα χρόνια, από τον δήµαρχο Χανίων κ. Σηµανδηράκη φωνή διεκδίκησης δεν ακούσαµε. Πολιτικά βέβαια αυτό σε καλό του βγήκε, η πόλη όµως, έχασε ξανά. Όσο για τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή, θεατής κι εδώ, σε µια θητεία πιο… στάσιµη κι από τα έργα στη σήραγγα Τοπολίων.
Παράλληλα, οι αθλητικές υποδοµές πέρασαν πιο χαµηλά από το “ραντάρ” των βουλευτών του νοµού. Είδαµε επίσης, τον Ο.Α.Κ. του κ. Παπαδογιάννη από «υπουργείο Κρήτης» να µετατρέπεται σε χειροκροτητή υποσχέσεων, ιδιαίτερα στο θέµα του Κολυµβητηρίου της Νέας Χώρας, όπου και οι χειρισµοί του Ν.Ο.Χ. ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.
Μέχρι να αλλάξουµε µυαλά στα Χανιά, ας πάρουµε τις µακέτες να κρύψουµε τη µιζέρια µας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα