Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Μαγευτική μουσική πανσέληνος

Mία μαγευτική πανσέληνο, υπό τους ήχους της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν προχθές το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας Κισάμου
Η μουσική σε συνδυασμό με το φυσικό τοπίο και την πανσέληνο αποζημίωσε τον κόσμο που βρέθηκε από νωρίς στη Ρόκκα.
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση λόγω και του δυνατού ανέμου,  με μουσική του συνθέτη Αντονι Ντβόρακ με σόλο στο τσέλο, ακολούθησε μια συμφωνία του πρώιμου Θεοδωράκη “Το πανηγύρι στην Ασί Γωνιά”, έπειτα  μουσικές του Πονκιέλι, και ένα μέρος  από τους 21 Ουγγρικούς χορούς του Μπραμς. Το χειροκρότημα του κόσμου ήταν ενδεικτικό της εμφάνισης της ορχήστρας.
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό που έχουμε καταφέρει, που κάθε χρόνο ο βράχος της Ρόκκας γεμίζει με όλους εσάς» ανέφερε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των εορτών  κ. Π. Σημανδηράκης, σημειώνοντας ότι η επιτυχία του θεατρικού σκέλους των εκδηλώσεων θα δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια ένα δεύτερο πυλώνα. Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους των χωριών Ρόκκας και Κεράς που δουλεύουν όλο το χρόνο με πολύ μεράκι για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Ευτύχης Παπαδάκης ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες «που εμπιστεύτηκαν το χωριό μας και η παρουσία τους έδωσε μεγάλη αξία στον τόπο μας…το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα να δούμε τη χρονιά αυτή 5.000 κόσμο».
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων των δύο χωριών, ενώ στον κ. Μ. Μιχαηλίδη, τον διευθυντή της ορχήστρας προσφέρθηκε το μετάλλιο των εορτών της Ρόκκας.

Συναυλία στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο
PLAISIOΚατάμεστη ήταν και η αυλή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την Περιφέρεια και το Δήμο Χανίων. Το  μουσικό τρίο Traveling Light με τους David Lynch (σαξόφωνα-φλάουτα), Γιώργο  Καλούδη  (τσέλο-κρητική λύρα) και   Γιώργο Λιμάκη  (κιθάρα-κρητικό λαούτο),  κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε αυτοσχεδιασμούς και ξεχωριστές ενορχηστρώσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα