Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, 2020

Μαδαρίτικα αναστορήματα τσ’ Ασηγωνιώτικης Ρίζας

Τα “Μαδαρίτικα αναστορήματα τσ’ Ασηγωνιώτικης Ρίζας” είναι ακόμα ένας ύμνος του Σήφη Ιωαν. Πετράκη στον γενέθλιο τόπο, που τον προβάλλει με τη ντοπιολαλιά και την πρεπιά του. Αλλοι ύμνοι στον τόπο του είναι: “Ορεινές Μαδαρίτικης Αθιβολές”, “Ιστορίες της Ορεινής, Μαδαρίτικης γης”, “Ιστορίες τσ’ Ασηγωνιώτικης Ρίζας” κ.λπ.
Οι Μαδάρες είναι η ζωή του, η έμπνευσή του, το απόθεμα της ψυχής του, η μαλλοτήρα του… και οι μέλισσές του, όλες οι προκλήσεις!
Ο αδελφός του Χρήστος Ιωαν. Πετράκης είναι ο υποστηρικτής του, με τα καλλιτεχνικά εξώφυλλα και τα απαράμιλλα σκίτσα του, που εμπλουτίζουν, μαζί με τις μοναδικές εικόνες, τα κείμενα του συγγραφέα και τους δίνουν τις δυνατότητες και για άλλες αναγνώσεις.
Κοινό γνώρισμα όλων των κειμένων του Σήφη είναι η αισθητοποίηση των αναστορημάτων τσ’ Ασηγωνιώτικης Ρίζας. Οποιο γεγονός διηγείται από το Οδοιπορικό στη Μαδάρα έως το Οδοιπορικό όθε ντ’ Ανατολικά, ο Κουτσουδαντρουλής και το περβόλι του, Οι Δαιμονοϊστορίες, όθε ντω Σφακιώ τα μέρη, Ο Πετροστελής και η λαγουδοπροβέ, Ο Μπικογιάννης και το ξυπνητήρι που το πέρασε για ποντικό,  Η σύλληψη του Ανδρέα Παπαδάκη και η Ελευθέρωση από τους Ασηγωνιώτες… και τόσα άλλα γίνονται πολύ ζωντανά και οικεία που δεν τα βλέπουμε μόνο να εκτυλίσσονται μπροστά μας, αλλά αισθανόμαστε και ταυτιζόμαστε και οι ίδιοι με τους ήρωές του, φυσικά ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, τις αναζητήσεις και τα ενδιαφέροντά μας! Ο Σήφης είναι ένας αφηγητής που δεν κουράζει πολύ εύκολα τους ακροατές και αναγνώστες του. Είναι πολύ αληθινός και γνωστός εκφραστής των Μαδαρίτικων Αναστορημάτων τσ’ Ασηγωνιώτικης Ρίζας.
Μ’ αυτό τον τρόπο καταγράφει, αναδεικνύει και προβάλλει τον πολιτισμό του τόπου του. Ολοι οι φίλοι του, μαζί με τους συγχωριανούς, τον συγχαίρουμε και τον χαιρόμαστε, γιατί η γνησιότητα του χαρακτήρα του αποτυπώνεται και στα βιβλία του.

*λογοτέχνης – συγγραφέας

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες