Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Μ. Κριτσωτάκης: 490 με 500 άτομα έχουν σκοτωθεί στο ΒΟΑΚ

Τοποθέτηση για το οδικό τμήμα Πάνορμος – Εξάντης του ΒΟΑΚ έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, στην τοποθέτησή του, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου (5/11/14), με θέμα: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη σχετικά με τη σύναψη σύμβασης κατασκευής έργου με τίτλο «αναβάθμιση και βελτίωση του οδικού τμήματος Πάνορμος – Εξάντης του Βόρειου Οδικού άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο Ν. Ρεθύμνου»,

αφού αναφέρθηκε γενικά στα προβλήματα του οδικού δικτύου της Κρήτης (ΒΟΑΚ, νότιος οδικός άξονας, κάθετοι συνδετήριοι), εξέφρασε προβληματισμό για την απουσία ιεράρχησης των έργων στον ΒΟΑΚ: «όλα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός» και επισήμανε την αναγκαιότητα σύνταξης μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού. «Μέσα από αυτή τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού θα προκύψουν οι βασικές προτεραιότητες με τις αντίστοιχες δαπάνες τους … Η μελέτη αυτή ήταν και είναι αίτημα πολλών φορέων και υπηρεσιών της Κρήτης, όπως Τεχνικά Επιμελητήρια κ.α.»
Προέταξε επίσης το θέμα της οδικής ασφάλειας: «490 με 500 άτομα έχουν σκοτωθεί, είναι σαν να λείπει ένα μεγάλο χωριό από την Κρήτη από τους νεκρούς που έχουμε στο Βόρειο οδικό άξονα».
Για το συγκεκριμένο τμήμα του Β.Ο.Α.Κ. που επιλέχθηκε για “αναβάθμιση και βελτίωση” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι:
Δεν επιφέρει καμία βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου (στροφές, καμπυλότητες κλπ) – πρόκειται για απλή διαπλάτυνση ενώ προκαλεί σημαντικά προβλήματα υποβάθμισης του γραφικού τουριστικού οικισμού του Πανόρμου.
Στο Ρέθυμνο θέλαμε ένα δρόμο που να φτάνει ως το αεροδρόμιο των Χανίων
Δεν διορθώνεις το καλύτερο που έχεις, πηγαίνεις στο χειρότερο, σε εκείνο που έχει αίμα, δηλαδή τραυματίες
Και επισήμανε ότι: «Στο πλαίσιο της επενδυτικής ένδειας που έχει το ΣΕΣ, η πρόταξη του συγκεκριμένου έργου είναι παράλογη και η επανεξέταση του θα έπρεπε να είναι μια επαρκής αιτιολόγηση».
Εξέφρασε επίσης προβληματισμό για την αναγκαιότητα ύπαρξης «μιας τόσο πολυπληθούς και πολυτελούς παράπλευρης διοικητικής οργάνωσης με Διαχειριστικές Αρχές και Οργανισμούς Ανάπτυξης; Δεν επαρκούν οι Περιφέρειες, οι Υπηρεσίες  της Περιφέρειες ή και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου;»
Τέλος ενημέρωσε ότι «Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι τον επισκέφτηκε κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του δήλωσε ότι η Τράπεζα μπορεί να δανειοδοτήσει τη συνολική αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ. και χωρίς την επιβολή διοδίων» και έθεσε θέμα εμπαιγμού σχετικά με την επιβολή διοδίων: «Πώς μπορεί να γίνει αυτή η χρηματοδότηση χωρίς επιβολή των διοδίων, διότι πρόκειται και δεν προσβάλω κανέναν, ίσως κάποιοι να ξεγελιούνται, πρόκειται για έναν ακόμη εμπαιγμό».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα