Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Λογοδοσία ∆ηµοτικής Αρχής Χανίων σε ειδική συνεδρίαση

» Επτά ερωτήσεις από δηµοτικούς και µία από τοπικό σύµβουλο

 

Η µη ύπαρξη συµφωνίας του ∆ήµου Χανίων µε την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου είναι ανάµεσα στις 7 ερωτήσεις δηµοτικών συµβούλων και της 1 ερώτησης τοπικού συµβούλου που θα συζητηθούν στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της ∆ηµοτικής Αρχής Χανίων για το 2ο δίµηνο του 2024, που θα διεξαχθεί στο δηµοτικό συµβούλιο Χανίων σήµερα Τετάρτη στις 3.30 το µεσηµέρι.

Πιο συγκεκριµένα στην ερώτηση της, η επικεφαλής του συνδυασµού “Όνειρο είναι τα Χανιά” Κατερίνα Μανιµανάκη επισηµαίνει πως «στο τελευταίο δηµοτικό συµβούλιο η αρχική τοποθέτηση του δηµάρχου για τον λόφο Καστέλι και την περιουσία του Πολυτεχνείου, µας βρήκε σύµφωνους. Η επιτακτική ανάγκη ενός οµόφωνου ψηφίσµατος από το δηµοτικό συµβουλίου για το «µπαλκόνι των Χανίων», έθεσε σε δεύτερη µοίρα το πολύ σοβαρό θέµα της πρώην Εκκλησιαστικής Σχολής στον Άγιο Ματθαίο. Αναφέρθηκε στην εισήγηση του δηµάρχου ότι “δεν είναι επί του παρόντος να αναφερθούν τα κτιριακά προβλήµατα στον Άγιο Ματθαίο που εµπόδισαν την πιθανή δηµιουργία Πειραµατικού Λυκείου”. Επειδή εµείς στο δηµοτικό συµβούλιο δεν θέλουµε να κάνουµε κατάχρηση πολύτιµου χρόνου µε άστοχες και παρατεταµένες τοποθετήσεις, θα θέλαµε σήµερα στη λογοδοσία να µας απαντήσετε µε λεπτοµέρειες γιατί δεν υπήρξε συµφωνία µε την Μητρόπολη για τη δηµιουργία Πειραµατικού Λυκείου στην πρώην Εκκλησιαστική Σχολή του Αγίου Ματθαίου και αν ποτέ τέθηκε το θέµα της κοινωνικής στέγης στον συγκεκριµένο χώρο, που εσείς θέσατε για πρώτη φορά στο τελευταίο δηµοτικό συµβούλιο».
• ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Το ζήτηµα της µη πρόσληψης µόνιµου προσωπικού από το ∆ήµο θέτει Στέλιος Ζερβάκης ζητώντας από τη δηµοτική αρχή «να µας γνωστοποιήσετε την υπάρχουσα κατάσταση των επί σύµβαση εργαζοµένων στον ∆ήµο Χανίων, τον χρονικό ορίζοντα των συµβάσεων τους, καθώς και την ποσοτική αποτύπωση των διαρκών και πάγιων αναγκών του ∆ήµου µας, καθώς όπως συχνά έχει αναφερθεί, υπάρχει δυστοκία στην πολιτική των προσλήψεων, µε αποτέλεσµα τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών του ∆ήµου».
• ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ: Ο Μιχάλης Μπαλαντίνος ρωτάει το ∆ήµο «αν έχει προχωρήσει το θέµα της εύρεσης εναλλακτικής λύσης για όσο θα διαρκέσουν τα έργα στο Κολυµβητήριο Χανίων και αν θα µπορούσαµε να αξιοποιήσουµε το γεγονός αυτό για να πιέσουµε να προχωρήσει το θέµα µε το Κολυµβητήριο στο Ακρωτήρι, στην αρχή ως εναλλακτική λύση, αν το επιτρέπουν τα χρονικά περιθώρια, και στη συνέχεια ως δεύτερη εγκατάσταση µε τη συµµετοχή ή όχι του ∆ήµου στη λειτουργία της».
• «ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ»: «Πέρυσι στις εργατικές κατοικίες στο Κόκκινο µετόχι έγιναν µε παράνοµο τρόπο διάφορες εργασίες. Μετά το τέλος αυτών των εργασιών, ο ιδιώτης επιχειρηµατίας έβαλε σε κάποια σηµεία τη διαφήµιση της εταιρείας του (όνοµα, τηλέφωνο κ.λπ.) σκαλισµένη σε πέτρα. Την ενέργεια αυτή κατήγγειλε στο ∆Σ το περασµένο καλοκαίρι ο κύριος Λουτσέτης. Τότε όλοι στο ∆Σ θεώρησαν απαράδεκτο το γεγονός και ζήτησαν η διαφήµιση να φύγει. Απαράδεκτο έκρινε το γεγονός και ο δήµαρχος. ∆εσµεύτηκε τότε ότι θα φροντίσει η διαφηµιστική επιγραφή να φύγει. Κάτι που έγινε πολύ αργότερα στο τέλος του έτους. Τότε η διαφήµιση καλύφθηκε µε χρώµα και δεν φαινόταν. Όµως πρόσφατα ενηµερώθηκα ότι η διαφήµιση καθαρίστηκε και αποκαλύφθηκε ξανά. Κάτι που διαπίστωσα και ο ίδιος» λέει στην εισήγηση του ο δηµοτικός Σύµβουλος Μιχάλης Σχοινάς ρωτώντας τη δηµοτική αρχή: «∆όθηκε ποτέ εντολή να καλυφθεί η διαφήµιση; Αν ναι, από ποιόν και σε ποιον; ∆όθηκε πάλι εντολή να καθαριστεί το σηµείο και να αποκαλυφθεί η διαφήµιση; Αν ναι, από ποιόν και σε ποιον; Τι προτίθεται να κάνει τώρα ο ∆ήµος;».
• ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ: Τη ∆ηµοτική Αρχή, τον αρµόδιο Αντιδήµαρχο Μ. Λέκκα καθώς και τους αρµόδιους αντιδήµαρχους που σχετίζονται µε την υπηρεσία πρασίνου και την υλοποίηση του σχεδίου πόλεως ρωτάει ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χαράλαµπος Λουτσέτης, «τι µέτρα προτίθεται να παρθούν για την αντιµετώπιση των συνεπειών της υπερθέρµανσης στην πόλη ειδικά κατά τους θερινούς µήνες; Έχει υπόψη κάποιο σχέδιο; Θα προβεί σε φυτεύσεις δέντρων και εξασφάλιση του ποτίσµατός τους; Θα αξιοποιήσει τους ήδη υπάρχοντες ελευθερους χώρους για να τους φυτεύσει; Θα διαµορφωθούν µε κατεπείγουσες διαδικασίες οι προβλεπόµενοι ελεύθεροι χώροι πρασίνου στην πόλη;».
• ΣΠΙΤΙ ΘΕΟ∆ΩΡΑΚΗ∆ΩΝ: Οι σύµβουλοι της παράταξης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” από κοινού ρωτάνε: «Τι ενέργειες έχουν γίνει, µε ποια δηµόσια χρηµατοδοτικά εργαλεία και µε ποιο χρονοδιάγραµµα θα γίνει επιτέλους η οικία των Θεοδωράκηδων το πολιτιστικό µνηµείο που αξίζει τόσο στους ίδιους, όσο και στον Λαό της περιοχή µας αλλά και όλου του κόσµου;». Στην ερώτηση τους αφήνουν αιχµές ξεκάθαρα σε βάρος του Υπουργείου Πολιτισµού και ζητούν από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και το ∆ήµο «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».
• ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙ∆ΙΑΝΑ: Το αίτηµα 203 κατοίκων των Κουνουπιδιανών από 14-6-2023 για την ανάγκη κατασκευή πεζοδροµίων κατά µήκος της οδού Αγ. Ονουφρίου ( από την εκκλησία Αγ. ∆ηµητρίου Κουνουπιδιανών µέχρι την παραλία του Αγ. Ονουφρίου) και διαβάζεις πεζοδροµίων σε όλες τις στάσεις λεωφορείων µεταφέρει ο ∆ηµήτρης Μακρέας.
• ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ: Τέλος ο πρόεδρος της ∆ηµοτικής κοινότητας Νεροκούρου Κοσµάς Καλοµοιράκης ζητάει να ενηµερωθεί για την εξέλιξη των παρακάτω έργων: Πάρκο δεξαµενής , παιδική χαρά σε Νεροκούρου και Κατσιφαριανά, αποπεράτωση αθλητικού κέντρου Κ. Ηλιάκη, τοποθέτηση προτοµής δωρεάς πολεµικής αεροπορίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα