Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Λογιάδης: Σε δεινή κατάσταση ο αγροτικός κόσμος

Στο θέμα της έλλειψης εργατών γης και ευρύτερα του εργατικού δυναμικού αναφέρεται ο Γ. Λογιάδης, βουλευτής με το ΜέΡΑ25 σε ερώτησή του προς τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομικών, Μετανάστευσης & Ασύλου, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων επανέρχονται στο θέμα των εργατών γης που απασχολεί όλη την επικράτεια.

Όπως αναφέρεται σε δεινή κατάσταση βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος, λόγω της τεράστιας έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα. Ακολουθώντας τις νόμιμες ενέργειες καθ’ υπόδειξη των αρμοδίων φορέων για την πρόσκληση εργατών γης, κοινό συμπέρασμα είναι ότι κάθε μας προσπάθεια δεν έχει ανταπόκριση και συνεπώς αποτέλεσμα. Η κωλυσιεργία, η απροθυμία και πιθανόν η ανικανότητα των αρμοδίων φορέων, οδηγεί σε αδιέξοδο.

Ανήμποροι να ενεργήσουνε περαιτέρω, εκφράζουν την απογοήτευσή τους και διαμαρτύρονται για το θέμα.

Απώλεια εισοδήματος, αύξηση εργατικού κόστους, μείωση ποσότητας παραγωγής και υποβάθμιση ποιότητας σε όλες τις καλλιέργειες αποτελούν πλέον μόνιμο φαινόμενο σε όλη την επικράτεια. Δηλαδή ενταφιασμός του αγροτικού κόσμου.

Δεδομένου ότι η επάρκεια σε εργατικό προσωπικό πλέον αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες για ένα ικανοποιητικό και πρακτικό αποτέλεσμα επί του θέματος, που θα λειτουργήσει προς όφελος της αγροτικής παραγωγής, του πυλώνα της εθνικής οικονομίας της χώρας;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα