Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Λογιάδης: Οικονομική στήριξη των αμπελουργών της Κρήτης

Την οικονομική στήριξη των αμπελουργών της Κρήτης ζητά μέσω σχετικής ερώτησης προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γ. Λογιάδης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει:

«Σύμφωνα με την Ένωση Ηρακλείου στην Κρήτη σήμερα καλλιεργούνται 55.000 στρέμματα αμπελιών προκειμένου να παραχθεί σταφίδα σουλτανίνα, 50.000 στρέμματα οινάμπελα και 20.000 στρέμματα που καλλιεργούνται για την παραγωγή επιτραπέζιου νωπού σταφυλιού.
Από την έναρξη της πανδημίας αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία αυξήθηκε το κόστος παραγωγής ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε η ζήτηση, χωρίς να έχει μπει όλα αυτά τα χρόνια σε κάποιο μέτρο οικονομικής στήριξης ο αμπελουργός.

Ζητάνε και διεκδικούνε την ένταξη όλων των αμπελουργών και όλων των ποικιλιών στην ενίσχυση de minimis.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΕΟΣΟΕ έχει ήδη κάνει αίτημα για τα οινάμπελα όλης της χώρας. Επίσης, να αναφερθεί η ιδιαιτερότητα στο πρόβλημα των αμπελουργών της Κρήτης ,ότι το κόστος καλλιέργειας (μικρός κλήρος ,ορεινές περιοχές , επικλινή εδάφη αλλά και το ότι δε συμπεριλαμβάνεται στα οφέλη των νησιωτικών περιοχών ενώ η Κρήτη είναι νησί) είναι διογκωμένο.
Δεδομένου ότι όλα τα παραπάνω πρέπει να ληφθούν υπόψη, ιδιαίτερα αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει αμπελοκαλλιέργεια στο νησί.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα ικανοποιήσετε το αίτημα τους, εντάσσοντας όλους του αμπελουργούς και όλες τις ποικιλίες στην ενίσχυση de minimis;».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα