Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2024

Λιχουδομαγικά: Κεφτεδάκια τόνου!

Εύκολα, νόστιµα, αρωµατικά και πολύ χορταστικά! Αυτά τα ψαροκεφτεδάκια θα σας κερδίσουν! Κατάλληλα για νηστεία ή για παιδιά που δεν τρώνε εύκολα ψάρι και λαχανικά. Αν φύγετε για τρίηµερο ετοιµάστε τα και πάρτε τα µαζί για ένα γρήγορο θρεπτικό σνακ!

Συνταγή:

ΥΛΙΚΑ (20 κοµµάτια)

• 1 κ.Σ. ελαιόλαδο
•    1/2 µέτριο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
• 2 φλ. σπανάκι ψιλοκοµµένο
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιηµένες
• 3 κουτάκια τόνου ή 1/2 κιλό τόνο µαγειρεµένο
• 1/4 φλ. αλεύρι αµυγδάλου
• 2 χτυπηµένα αυγά
• 1 κ.Σ. µαγιονέζα
• 1 κ.Σ. χυµό λεµονιού
• 2 κ.Σ. ψιλοκοµµένο φρέσκο µαϊντανό
• 2 κ.Σ. ψιλοκοµµένο φρέσκο άνηθο
• Αλάτι και πιπέρι

✓ Σε µέτρια φωτιά τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο για ένα 1-2΄. Στη συνέχεια, προσθέτουµε το σπανάκι και σοτάρουµε έως ότου το µαραθεί.
✓ Μεταφέρουµε το µείγµα σε ένα µπολ και το αφήνουµε στο ψυγείο να κρυώσει 30΄.
✓ Προθερµάνετε το φούρνο σας στους 200 οC.
✓ Στραγγίζουµε τα κουτιά τόνου και προσθέτουµε τον τόνο στο µπολ µε το σπανάκι. Προσθέτουµε το αλεύρι αµυγδάλου, τα αυγά, τη µαγιονέζα, το χυµό λεµονιού, το µαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
✓ Ανακατεύουµε µε τα χέρια µας διαλύοντας τυχόν µεγάλα κοµµάτια τόνου. Όσο
πιο λεπτό είναι το µείγµα, τόσο πιο εύκολα θα πλάθεται.
✓ Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουµε από το µείγµα και σχηµατίζουµε µπαλίτσες
τις οποίες τοποθετούµε σε λαδόκολλα στο ταψί µας.
✓ Ψήνουµε τα κεφτεδάκια τόνου για 20-25 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν.

Play time: Προσκαλέστε τα παιδιά στην κουζίνα, αφήστε τα να λερωθούν και να λερώσουν! Παίξτε µε τα υλικά, µυρίστε τα, δοκιµάστε τα πριν τα προσθέσετε στη συνταγή. Πάρτε χρόνο, µην βιάζεστε. Τώρα, πέρα από συνταγή… φτιάχνετε και πολύτιµες αναµνήσεις!

Tip: Ο τόνος αποτελεί ψάρι µε υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, καθώς και εξαιρετικά επίπεδα Ω3 απαραίτητων λιπαρών οξέων. Επιπλέον είναι καλή πηγή πολλών απαραίτητων βιταµινών και µετάλλων, συµπεριλαµβανοµένης της βιταµίνης D, του σεληνίου και του ιωδίου.

* Η Γκλόρια Κωνσταντουδάκη είναι Βιολόγος – Health Coach, Eating Disorders survivor και ∆ηµιουργός της BodyLove προσέγγισης στη διατροφή. Στην εργασία της εστιάζει στην καταπολέµηση των διατροφικών διαταραχών και στον ελεύθερο χρόνο της πειραµατίζεται µε συνταγές. Μάθετε περισσότερα για την προσέγγισή της στο bodylove.gr και στα social.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα