Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Lesly: Το 13χρονο κορίτσι – ηρωίδα που φρόντιζε τα αδέρφια της στη ζούγκλα

Η Lesly Jacobo Bonbaire έχει γίνει ηρωίδα στην Κολομβία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στα 13 της χρόνια ήταν επιφορτισμένη με τη φροντίδα των τριών αδερφών της τις 40 μέρες που έμειναν αγνοούμενοι στη ζούγκλα της Κολομβίας.

Τα τέσσερα αδέρφια βρίσκονται στην Μπογκοτά και λαμβάνουν θεραπεία. Μεταφέρθηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, «όπου νοσηλεύονται για τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα», σύμφωνα με την εφημερίδα «El Tiempo».

Η θεία των παιδιών, Damaris Mucuty, είχε εξ αρχής εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ανιψιάς της για να βοηθήσει τα αδέρφια της να επιβιώσουν. Η μητέρα τους, όπως εξήγησε στο «Noticias Caracol», της έμαθε τα πάντα στο χωράφι, της είχε πει να εκμεταλλεύεται τα πάντα.

“Ξέρει τι μπορεί να φάει και τι όχι και πώς να φροντίσει ένα μωρό. Το έχει συνηθίσει“, εξήγησε. Επιπλέον, δήλωσε ότι στους δύο μεγαλύτερους άρεσε ένα παιχνίδι επιβίωσης που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να σώσουν τη ζωή τους.

Οι ανήλικοι αγνοούνταν από την 1η Μαΐου αφού το αεροπλάνο στο οποίο ταξίδευαν μαζί με τη μητέρα τους, τον πιλότο και έναν τρίτο ενήλικα κατέπεσε. Οι αρχές βρήκαν λίγες εβδομάδες αργότερα τα πτώματα των νεκρών ενηλίκων και διάφορες ενδείξεις ότι τα μικρά ήταν ακόμα ζωντανά.

Η Lesly Mukutuy 13 ετών, ο Soleiny Mukutuy 9 ετών, ο Tien Noriel Ronoque Mukutuy 4 ετών και η ενός έτους Cristin Neruman Ranoque παρέμειναν στη ζούγκλα για 40 ημέρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αναζήτηση ήταν δύσκολη λόγω της πυκνής βλάστησης ή της παρουσίας τζάγκουαρ ή φιδιών. Σύμφωνα με τον Στρατό, τα στρατεύματα διένυσαν 2.656 χιλιόμετρα προσπαθώντας να εντοπίσουν τα παιδιά. Οι τέσσερις ανήλικοι βρέθηκαν μετά τις 17:00, τοπική ώρα, σε ένα απομακρυσμένο σημείο μεταξύ των τμημάτων Caquetá και Guaviare, όπου περίπου 200 στρατιώτες έψαχναν για εβδομάδες.

Ο στρατός εξακολουθεί να αναζητά τον Wilson, τον σκύλο αναζήτησης που χάθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας των παιδιών μέσα στη ζούγκλα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα