Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

“Λαβύρινθος” η καθημερινότητα για κατοίκους στο Μεϊντάνι

■ Στάθμευση, κυκλοφοριακό, προσβασιμότητα και φωτισμός τα βασικότερα προβλήματα των κατοίκων

 

Η έλλειψη χώρων στάθμευσης και φωτισμού, ζητήματα καθαριότητας αλλά και προβλήματα που σχετίζονται με τη διέλευση των πεζών από την οδό Κ. Μητσοτάκη (π. Ακρωτηρίου) καθώς απουσιάζουν οι διαβάσεις, απασχολούν του κατοίκους της συνοικίας Μεϊντάνι στη Χαλέπα.

Mια συνοικία με στενούς δρόμους που κάνει δύσκολη την κίνηση των οχημάτων και τη στάθμευση, με συνέπεια συχνά τα αυτοκίνητα να καταλήγουν πάνω σε πεζοδρόμια. «Δυστυχώς παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια διότι δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης και οι πεζοί έπειτα δεν μπορούν να περπατήσουν», σημείωσε ο κ. Νίκος και πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με άλλες γειτονιές των Χανίων, υπάρχουν πεζοδρόμια στην περιοχή αλλά πάνω τους συναντά κανείς αυτοκίνητα αντί για πεζούς.

«ΒΑΣΑΝΟ» Η ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
Ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολεί κατοίκους και επαγγελματίες είναι η κυκλοφορία στην οδό Κ. Μητσοτάκη (Ακρωτηρίου) καθώς πρόκειται για έναν δρόμο με αυξημένη κίνηση, όπου τα οχήματα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα ενώ απουσιάζουν οι διαβάσεις για τους πεζούς. «Eχουν γίνει άπειρα τροχαία στο ύψος της πλατείας στο Μεϊντάνι. Ακόμα και άνθρωπος έχει σκοτωθεί. Δεν υπάρχει ορατότητα, παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια και οι πεζοί βγαίνουν στον δρόμο για να περάσουν», σχολίασε η Αγγελική και συμπλήρωσε ότι ίσως χρειάζεται να μπει κάποιος φωτεινός σηματοδότης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Διαβάσεις για τους πεζούς ζήτησε και ο κ. Δημήτρης που θεωρεί ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα από τα σημαντικότερα της περιοχής.
Στα ζητήματα της στάθμευσης και της καθαριότητας εστίασε ο Δημήτρης που μετακόμισε πρόσφατα στην περιοχή. «Με το πάρκινγκ έχουμε πρόβλημα το βράδυ. Κατά τα άλλα είναι μια ήσυχη συνοικία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι απαιτείται να δοθεί λίγο μεγαλύτερη έμφαση στην καθαριότητα της γειτονιάς.
Η κα Γεωργία μίλησε για έλλειψη φωτισμού ειδικά στο στενό στο οποίο βρίσκεται η καμάρα. Ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες οι ηλικιωμένοι, όπως ανέφερε, αισθάνονται ανασφάλεια να κυκλοφορήσουν λόγω του σκοταδιού. «Είναι φόβος να περάσεις στο στενό», σχολίασε, ενώ δήλωσε ικανοποιημένη από την καθαριότητα της περιοχής.

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ο Κώστας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη συνοικία τόνισε ότι χρειάζονται κάποιες παρεμβάσεις σε σημεία που δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και σε συνδυασμό με την έλλειψη φωτισμού έχουν σημειωθεί ατυχήματα. Σημείωσε, δε, ότι υπάρχουν προβλήματα παραβατικότητας και κλοπών με θύματα ηλικιωμένους και επεσήμανε ότι απαιτείται περισσότερη αστυνόμευση και καλύτερος φωτισμός των δρόμων της περιοχής ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα αυτά. «Θα ήταν καλό να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση και λόγω των πολλών φοιτητών που συγκεντρώνει η περιοχή», επεσήμανε καθώς πολύ κοντά στο Μεϊντάνι φιλοξενείται το παράρτημα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.).
Οι στενοί δρόμοι της περιοχής δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση αρκετών κάδων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθαριότητα της περιοχής, παρατήρησε η Άρτεμις που αν και δεν μένει στη γειτονιά την επισκέπτεται συχνά αφού βρίσκεται σε αυτή το πατρικό της σπίτι.
Στο θέμα της Κ. Μητσοτάκη (Ακρωτηρίου) και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πεζοί για να τη διασχίσουν αναφέρθηκε ο Βασίλης που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή. «Οι διαβάσεις δεν δουλεύουν στην Ελλάδα γιατί δεν σταματάνε τα αυτοκίνητα», παρατήρησε όταν του είπαμε ότι το ίδιο πρόβλημα σχολίασαν κι άλλοι επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής. «Χρειάζεται να ρυθμιστούν διαφορετικά τα φανάρια ώστε να μπορούν να περάσουν και οι πεζοί. Να υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στην κυκλοφορία των δύο ρευμάτων ώστε να μπορούν να περάσουν οι πεζοί». Είναι χαρακτηριστικό όπως σημείωσε ότι ηλικιωμένοι πελάτες του καταστήματος έχουν σταματήσει να έρχονται στο μαγαζί λόγω του ό,τι πρέπει να διασχίσουν τον δρόμο κι αυτό τους προκαλεί άγχος. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά που στέλνουν κάποιες οικογένειες για καθημερινά ψώνια.

ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΓΝΚ
Στο πρόβλημα του πάρκινγκ αναφέρθηκε η Κατερίνα που διατηρεί κατάστημα επί της οδού Κ. Μητσοτάκη: «Υπάρχει πρόβλημα με το πάρκινγκ και ο καθένας παρκάρει όπου βρει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπεις μια ουρά αυτοκινήτων πάνω στο πεζοδρόμιο και να “κρύβεται” το μαγαζί. Εκτός αυτού όμως έχουν σημειωθεί και ατυχήματα».
Η κα Αναστασία δεν διαπιστώνει προβλήματα με την καθαριότητα ή τον φωτισμό στην περιοχή που μένει. Παρατηρεί ωστόσο ότι χρειάζεται κάποια ρύθμιση για να μπορούν να κινηθούν πεζοί κάθετα στην οδό Κ. Μητσοτάκη: «Τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και φοβάσαι να περάσεις!», σχολίασε, ενώ υπογράμμισε και το πρόβλημα της παραβατικότητας και των κλοπών που καταγράφονται στη συνοικία. «Δεν υπάρχει αστυνόμευση. Μπήκαν προχθές σε μια γειτόνισσα και ό,τι βρήκαν της πήραν», σημείωσε.
«Η στάθμευση είναι ένα θέμα διότι στα στενά δύσκολα θα βρεις να παρκάρεις. Ωστόσο, αυτό είναι ένα πρόβλημα που συναντάς σε όλη την πόλη», υπογράμμισε ο Γιώργος.

 

Τα “Χανιώτικα νέα” ανοίγουν τον “φάκελο” γειτονιές της πόλης, και μέσα από μια σειρά ρεπορτάζ, δίνουν τον λόγο στους πολίτες, καταγράφοντας  προβλήματα  που ζητούν λύση

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Όλη η περιοχη της Χαλεπας χρήζει παρεμβασεων από τον Δήμο καθως είναι μια περιοχη ιστορικη για την πολη των Χανίων…..με αφθονα νεοκλασικα κτίρια….κτίρια που αποτελούν την ζωσα ιστορια του τόπου….το νέο Αρχαιολογικο Μουσειο το Μουσείο-οικεια του Ελ.Βενιζέλου τα Ταμπακαρια η Γαλλικη Σχολη το Παλάτι τα Γενικα Προξενεια των Μεγάλων Δυναμεων η Αγία Μαγδαληνη ο Άγιος Νικόλαος στο Μειντανι…..για είναι αναγκαιες οι παρεμβάσεις με δημιουργία πεζοδρομιων με διαμόρφωση πλατειων φωτισμο πιο έντονο κ πεζοδρομησεις οδών για παράδειγμα τις οδους Σκρα Δαγκλη Μαχητων δρόμους που βρισκονται στα δύο πιο σημαντικα Μουσεια της πολης!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα