Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Λάθος η πρώιμη συγκομιδή

Εκκληση στους… βιαστικούς καλλιεργητές να μην κόβουν τους καρπούς του  αβοκάντο και να τους διαθέτουν στην αγορά από τώρα καθώς το προϊόν δεν είναι ακόμα γινωμένο, με αποτέλεσμα να δυσφημίζεται η ποιότητά του, απευθύνουν  παραγωγοί και φορείς.
Παραγωγοί αβοκάντο από τον Πλατανιά που επικοινώνησαν με τα “Χ.Ν.” επισήμαναν πως συνάδελφοι τους διαθέτουν στην τοπική και όχι μόνο αγορά αυτήν την εποχή χωρίς οι καρποί του αβοκάντο να είναι έτοιμοι προς κατανάλωση.
Επικοινωνώντας με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Εσπεριδοειδών “Κορμός” κ. Ε. Τρικουνάκη μας επισήμανε ότι οι ανησυχίες των παραγωγών έχουν βάση.
«Κάνουμε έκκληση στους παραγωγούς να μην προχωράνε στη συγκομιδή του αβοκάντο. Ακόμα και αν το βάρος τους είναι το κανονικό και οι καρποί μεγάλοι σε όγκο δεν είναι έτοιμοι για βρώση. Δηλαδή και 300 και 400 γραμμάρια να είναι το αβοκάντο δεν είναι έτοιμο προς κατανάλωση δεν έχει τα κατάλληλα λιπαρά. Έτσι τα αγοράζει ο καταναλωτής βλέπει ότι δεν έχει τη γεύση που θα ήθελε και δεν θέλει να τα ξαναπάρει και αυτό κάνει ζημιά στην τοπική παραγωγή μας» τόνισε ο κ. Τρικουνάκης.
Η ομάδα παραγωγών εκτιμάει ότι μετά τις 15 Οκτωβρίου θα είναι έτοιμοι οι καρποί των αβοκάντο προς κατανάλωση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες