Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Λαμπρός ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στα Χανιά (φωτογραφίες & video)

Με λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα στα Χανιά η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821 και το πρωί παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων.
Αναφερόμενος στο μήνυμα της σημερινής επετείου ο κ. Σταθάκης επεσήμανε: «Σήμερα εορτάζουμε την εθνική επέτειο που συμβολίζει τις αξεπέραστες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας.
Ταυτόχρονα γιορτάζουμε τις μεγάλες αξίες που έχει κάθε σύγχρονο κράτος το οποίο κατακτήσαμε με την επανάσταση του 1821, τις άξιες της δημοκρατίας της ισότητας και της αλληλεγγύης.
Αυτές είναι οι κοινές αξίες στο μεγάλο ευρωπαϊκό μας σπίτι.
Σήμερα, σε μια περίοδο κρίσης, αυτές οι αξίες αποτελούν την αξεπέραστη κληρονομιά πάνω στην οποία πρέπει να προσκολληθούμε».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Β. Βαγιωνάκη έκανε λόγο για μια μεγάλη γιορτή που οφείλεται στον αγώνα τον οποίο έδωσαν « οι Έλληνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Οφείλεται επίσης σε ένα πολύ μεγάλο φιλελληνικό κίνημα που αναπτύχθηκε στις χώρες της Ευρώπης.Πιστεύω ότι σήμερα είναι όσο ποτέ επίκαιρο το μήνυμα της 25ης Μαρτίου διότι η Ελλάδα παρά τα προβλήματα της, σήμερα αναπύσσεται ένα πολύ μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας, δίνοντας μαθήματα σε όλο τον κόσμο όσον αφορά το μεταναστευτικό».
«Σήμερα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Ελληνισμός στα χιλιάδες χρόνια της ύπαρξης του έχει περάσει πολέμους, δεινά, ήττες όμως όσες φορές προχώρησε μπροστά το κατάφερε όντας ενωμένος, σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Το Έθνος μας και σήμερα περνά μια δύσκολη στιγμή αλλά νομίζω ότι μπορούμε να την ξεπεράσουμε» επεσήμανε Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης.

«Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι σημαντικό και πάντα επίκαιρο. Το Έθνος μας μετά από υποδούλωση 400 ετών κατάφερε α ξανα ζωντανέψει και να ανασυγκροτηθεί. Σήμερα έχουμε προβλήματα, δυσκολίες όμως σε καμία περίπτωση αυτές οι δυσκολίες δεν μπορούν να συνδεθούν με τις δυσκολίες του παρελθόντος. Πρέπει να προσπαθήσουμε και όλοι μαζί συλλογικά να μπορέσουμε να εξέλθουμε από αυτήν την κρίση και να προοδεύσουμε όπως έχει γίνει πολλές φορές κατά το παρελθόν. Άρα χρειάζεται αισιοδοξία και συλλογικότητα, αυτό είναι το μήνυμα της ημέρας» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας.

Οι εκδηλώσεις στα Χανιά συνεχίστηκαν με κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης και ολοκληρώθηκαν με παρέλαση μαθητικών τμημάτων, παραδοσιακών συλλόγων προσκόπων και αγημάτων από τα τρία όπλα των ενόπλων δυνάμεων στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.

Νωρίτερα, από τις 8.30 το πρωί, μεσίστια κυμάτιζε η σημαία στο Φρούριο Φιρκά στα Χανιά μετά την επίσημη έπαρση της από τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με άγημα Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου και στο Καστέλι Κισάμου. Στην κεντρική οδό Σκαλίδη παρέλασαν μαθητές σχολείων της περιοχής, μέλη χορευτικών και αθλητικών συλλόγων, και η Φιλαρμονική παρουσία αρκετού κόσμου.
Στη συνέχεια μπροστά στο Αρχαιολογικό μουσείο Κισάμου στήθηκε παραδοσιακό γλέντι με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα