Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Λαϊκή Συσπείρωση: Παρεμβάσεις για τοπικά ζητήματα

Παρεμβάσεις για τοπικά θέματα κάνουν οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποκορώνου και Καντάνου – Σελίνου.
Σε περιοδεία της στον Κεφαλά η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου, όπως σημειώνει, κατέγραψε μία σειρά προβλημάτων που αφορούν στην υγεία και ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και στην ποιότητα τής καθημερινότητάς τους.
«Κυρίαρχο αίτημα (ή μείζον θέμα) αποτελεί η αφαίρεση των σωλήνων αμιάντου από το Δίκτυο Υδροδότησης του χωριού», αναφέρει, ενώ -προσθέτει- η πρόσβαση «σε καθαρό (με δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα του Δήμου τις μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις) πόσιμο νερό, αγαθό που οφείλει να παρέχεται δημόσια και δωρεάν, είναι επιτακτική ανάγκη να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε Δημοτική Αρχή και γι’ αυτό για όλους εμάς αδιαπραγμάτευτη».
Ακόμα σημειώνει ότι «ένα πρόβλημα που αναδείχτηκε για ακόμα ένα καλοκαίρι έχει να κάνει με την παραλία “Ομπρός Γιαλός” και το δρόμο που τη συνδέει με τον Κεφαλά». Τονίζει ότι «η ασφαλτόστρωση και του υπόλοιπου τμήματος του δρόμου θα διασφαλίσει την ομαλή και με ασφάλεια πρόσβαση τόσο σε ντόπιους όσο και επισκέπτες, χωρίς να χρειάζεται να διακινδυνεύουν οι ίδιοι ή τα οχήματά τους».
Ακόμα σχολιάζει ότι «η δωρεάν παροχή Ίντερνετ στην πλατεία του χωριού έχει διακοπεί, χωρίς να έχει δοθεί κάποια επαρκής εξήγηση από τους αρμόδιους».
Την ανακοίνωση υπογράφουν για την Λαϊκή Συσπείρωση οι: Μελισσάκης Νικήτας, Ζώης Σταύρος.

ΣΤΟ ΣΕΛΙΝΟ
Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου – Σελίνου αναφέρει ότι κατέθεσε στις 31/8 στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ορισμένες επερωτήσεις που αφορούν το λατομείο Καντάνου, τη δομή της καθαριότητας, το ζήτημα με τα αδέσποτα και τον αντιπλημμυρικό και αντιπυρικό σχεδιασμό του Δήμου. Σχετικά με το λατομείο ζητά «να καταστούν γνωστά γραπτώς το μέγεθος του χρέους της συγκεκριμένης επιχείρησης απέναντι στο δήμο και τους κατοίκους». Σχετικά με τη δομή της καθαριότητας, η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι: να μονιμοποιηθεί το υπάρχον προσωπικό με τους συμβασιούχους – παρατασιούχους εργαζόμενους και να προσληφθεί νέο προσωπικό που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου. Σχετικά με το ζήτημα των αδέσποτων, των δεσποζόμενων, αλλά και των ζώων εκτροφής αναφέρονται στην αναγκαιότητα να αναλάβει την ευθύνη της η δημοτική αρχή για τη δημιουργία αφενός ενός δημοτικού κυνοκομείου και αφετέρου ενός δημοτικού κτηνιατρείου. Σχετικά με τις φυσικές καταστροφές επισημαίνουν με βάση και την πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή, «τη σημασία να ασκήσουμε πίεση ως πολιτικό όργανο, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες».
Την ανακοίνωση υπογράφουν για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου:
Γεωργιλάκης Γεώργιος, Λιτσαρδάκης Νικόλαος, Μαράκης Βαρδής, Παπαδάκη Χαριτίνη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες