Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Λαϊκές αγορές από… άλλον πλανήτη!

Πάγκοι ομοιόμορφοι, ξύλινοι, καλαίσθητοι. Προϊόντα σε μικρά τελάρα, πάνω στους πάγκους και όχι αραδιασμένα. Ευπαθή είδη όπως π.χ. τυριά σε ψυγεία σε βιτρίνες και όχι εκτεθειμένα στον ήλιο και στην σκόνη. Υποδειγματική λειτουργία, ανύπαρκτα σκουπίδια, αφού κάθε πάγκος μαζεύει τα δικά του και στο τέλος όλα μαζί το συνεργείο του Δήμου.
Αν αυτή η εικόνα σας εμφανίζεται πολύ ψεύτικη, έχοντας συνηθίσει την κατάσταση στις λαϊκές αγορές των Χανίων, σίγουρα δεν έχετε επισκεφθεί μια οποιαδήποτε λαϊκή σε Ευρωπαϊκή χώρα. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες προέρχονται από τη λαϊκή αγορά στην παλιά πόλη της Πράγας πριν από λίγες ημέρες.
Στο παρελθόν ο αείμνηστος παλιός πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών, Νίκος Παγιαυλάς είχε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε και στα Χανιά οι λαϊκές να εκσυγχρονιστούν, να μπουν τέλος στα τελάρα και στα κόντρα πλακέ, να τοποθετηθούν καλαίσθητοι πάγκοι… Δυστυχώς η προσπάθεια του δεν πέτυχε. Η δημοτική αρχή ανέθεσε προ μηνών στο Πολυτεχνείο να εκπονήσει μια σχετική μελέτη, ενώ ανακοίνωσε πως αναζητεί και χώρους για τη μόνιμη εγκατάσταση των λαϊκών αγορών, ώστε να φύγουν από δρόμους όπου η λειτουργία τους προκαλεί προβλήματα. Φιλόδοξο σχέδιο, να δούμε αν τελικά ευοδώσει. Σε κάθε περίπτωση οι λαϊκές αγορές επιβάλλεται κάποια στιγμή να εκσυγχρονιστούν και στην πόλη μας. Αυτό θα αποβεί σε όφελος και των παραγωγών και των εμπόρων και φυσικά των καταναλωτών !
.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες