Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης στις Σέρρες: Η Ελλάδα δεν γυρνάει πίσω, κοιτάει μόνο μπροστά

“Η κυβέρνησή μας έχει συμπληρώσει τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και η καλύτερη απόδειξη του τι έχουμε πετύχει είναι το έργο μας, θέλουμε να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια”, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε ψηφοφόρους και φίλους της Νέας Δημοκρατίας έξω από καφέ στον κεντρικό πεζόδρομο των Σερρών.

Απαντούμε με έργα, μικρά και μεγάλα, στους πολιτικούς μας αντιπάλους που γκρινιάζουν και μας υπονομεύουν, είπε ο πρωθυπουργός. “Και η σημερινή σας παρουσία εδώ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: “Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να κρίνει και να συγκρίνει το δικό μας έργο, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων με το έργο κάποιων άλλων, έργο εντός εισαγωγικών, οι οποίοι θέλουν και πάλι να διεκδικήσουν κι αναρωτιέμαι άραγε τι; Τη δυνατότητα να μας γυρίσουν πίσω; Η Ελλάδα δεν γυρνάει πίσω, κοιτάει μόνο μπροστά και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να στείλω σήμερα από τις Σέρρες”.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα απέναντι στην ενεργειακή κρίση και υπογράμμισε: “Περνάμε δύσκολους καιρούς εν μέσω μιας πρωτοφανούς γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης Δεν νομίζω ότι υπήρξε κυβέρνηση η οποία χειρίστηκε περισσότερες δυσκολίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή την τριετία.
Σταθήκαμε όρθιοι, η χώρα στάθηκε όρθια, η χώρα προόδευσε, η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν τρία χρόνια. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά, είναι πιο ισχυρή οικονομικά, η γνώμη της μετράει εντός και εκτός Ελλάδας.

Έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Η κρίση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα δικών μας επιλογών. Πρέπει να τη διαχειριστούμε, όμως, και όπως διαχειριστήκαμε την κρίση του κορονοϊού και βγήκαμε πιο ισχυροί από αυτήν, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση. Λίγη υπομονή μέχρι την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα μου δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσω το πλαίσιο στήριξης της Ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας το δύσκολο χειμώνα ο οποίος έρχεται. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια, τα οποία θα συμβάλουν στην αυτοσυγκράτηση και όχι στην επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος. Θα αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα”.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και είπε χαρακτηριστικά: “Είναι μία υποδοχή που παραπέμπει πιο πολύ σε προεκλογική περίοδο και ο ενθουσιασμός σας και η αγάπη σας. Έχουμε, ακόμα, πολλούς μήνες μέχρι τις εκλογές. Κρατήστε ζωντανή την ενέργειά σας θα τη χρειαστούμε στις εκλογές το 2023”.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε από το Επισκοπείο, όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Θεολόγο, μέχρι την κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο. Χαιρέτισε καταστηματάρχες, θαμώνες των καφέ και περαστικούς, ενώ συνομίλησε με αρκετούς κατοίκους.
Έξω από το δημαρχείο τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο κ. Μητσοτάκης δοκίμασε μια ευχάριστη έκπληξη όταν ο δήμαρχος του πρόσφερε μια παλιά, ασπρόμαυρη φωτογραφία σε κορνίζα που δείχνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ηλικία 8 χρονών με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Τον πρωθυπουργό στη βόλτα συνόδευαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής και οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την υπό κατασκευή νέα πτερύγια της ψυχιατρικής κλινικής του γενικού νοσοκομείου Σερρών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου ενημερώθηκε για την κατασκευή του νέου πυροσβεστικού σταθμού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα