Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

“Κυνηγητό” στη Σαμπιονάρα και στο Mocenigo;

Aπογευματινές ώρες Σαββάτου, μια ομάδα νέων (φωτ. 1) βρίσκεται στον προμαχώνα Mocenigo πάνω από την παιδική χαρά κοντά στο σημείο όπου στις 10 Ιανουαρίου είχε τραυματιστεί σοβαρά πέφτοντας ένα μικρό παιδί. Απέναντι ακριβώς, στη “Σαμπιονάρα” μια άλλη ομάδα παιδιών αυτή τη φορά τρέχουν (φωτ. 2) πάνω στην οροφή την ίδια ώρα.
Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως οι νέοι ασφυκτιούν εδώ και ένα χρόνο στους συνεχείς περιορισμούς, στον εγκλεισμό, στο ότι δεν μπορούν να ειδωθούν όπως θά ’θελαν με τους φίλους και τις παρέες τους. Αναζητούν διεξόδους και ψάχνουν να βρουν τρόπους να εκτονωθούν. Όμως την ίδια ώρα το να βρίσκεσαι πάνω στην οροφή της “Σαμπιονάρας” ή των δυτικών Νεωρίων (Μοro) ή ακόμα περισσότερο στον προμαχώνα Μοcenigo που δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, μόνο ασφαλές δεν είναι. Ο κίνδυνος ατυχήματος από την κατάρρευση τμήματος των μνημείων ή κάποια αβλεψία των νέων είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.
Οι γονείς σε αυτήν την περίπτωση είναι καλό να το λάβουν υπόψιν τους και οι τοπικές αρμόδιες αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στα σημεία αυτά…

 

Στο 59ο επεισόδιο, χαιρετίζουμε την σύμπραξη του «Ορίζοντα» με τον «ΣυνΆνθρωπο» και το «Κύτταρο Χαλέπας» ενώ συζητήμε για την σκληρή ζωή των διπλωματών και βρίσκουμε το κατοικίδιο της Lady Gaga.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες