Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Κυκλοφοριακά προβλήματα στο Βαμβακόπουλο

Κυκλοφοριακά προβλήματα που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων, καταγράφει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού και των νηπιαγωγείων του Βαμβακόπουλου.

Σε επιστολή τους προς το Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το Τμήμα Τροχαίας κ.α., σημειώνουν πως «με αφορμή τα παράπονα που εξέφρασαν κάτοικοι και κυρίως οι γονείς των μαθητών του Βαμβακοπούλου όσον αφορά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο του χωριού, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, επί της Λεωφόρου Καζαντζάκη και των διασταυρώσεών της με τις Οδούς Χ. Μπιρμπίλη και Δημοκρατίας παρατηρείται τεράστιος κίνδυνος για την κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών».
Εξηγούν ότι στο συγκεκριμένο σημείο «καταγράφεται υπερβολική κίνηση αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων κάθε άλλο παρά προσεκτικοί είναι, με αποτέλεσμα την έντονη ανησυχία των κατοίκων για πιθανότητα ατυχημάτων» και «στο παρελθόν έχουν λάβει χώρα αρκετά ατυχήματα, ορισμένα από τα οποία είχαν τραγική κατάληξη».
Σημειώνουν επίσης ότι «οι ανησυχίες ενισχύονται κυρίως τις περιόδους που λειτουργούν οι σχολικές μονάδες καθώς πλήθος μαθητών διασχίζει καθημερινά τον δρόμο αυτό, γεγονός που επιτείνει τις αντιδράσεις των γονέων».
Και καταλήγουν: «Εμείς, λοιπόν, σαν σύλλογος, θέτοντας ως προτεραιότητα την σωματική ακεραιότητα τόσο των μαθητών όσο και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής, ζητάμε την άμεση εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων στο ζήτημα. Πιθανές λύσεις θα μπορούσαν να είναι η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ή πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς επίσης και η κατασκευή πεζοδρομίων και διαβάσεων ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διέλευσης».
Επίσης υπογραμμίζουν ότι περιμένουν άμεση και έμπρακτη απάντηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα