Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Κτηνοτρόφοι σε οικονομικό αδιέξοδο και στα Χανιά

“Δυσβάσταχτο” παραμένει το κόστος παραγωγής για τους κτηνοτρόφους των Χανίων, παρά τις αυξημένες τιμές πώλησης του αρνιού και του κατσικιού αυτήν την περίοδο.
Αυτό μεταξύ άλλων τόνισαν τα μέλη του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων χθες σε συνέντευξη τύπο τα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου

«Η αύξηση της τιμής των ζωοτροφών είναι μέχρι το 80% και δεν καλύπτεται με τίποτα. Το τριφύλλι και το καλαμπόκι έχουν πάρει αύξησης 60%, τα μείγματα ακόμα περισσότερο, το ίδιο και τα κτηνιατρικά φάρμακα. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο δεν επιδοτεί κανένα κτηνοτρόφο για πάνω από 250 αιγοπρόβατα όταν για να επιβιώσει ένας κτηνοτρόφος με βάση τις δικές τους μελέτες πρέπει να έχει πάνω από 300 ζώα» τόνισε ο κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου.
Ερωτηθείς από τα “Χ.ν” για το πως σχολιάζουν την υψηλή τιμή πώλησης του αρνιού που φτάνει τα 6 και 7 ευρώ για τον παραγωγό, ο κ. Σταυριανουδάκης σχολίασε πως «αν δείτε τα σφάγια στο Νομό Χανίων θα δείτε ότι είναι ελάχιστα! Για αυτό και έχει τιμή το κρέας. Σε λίγες ημέρες που θα έχουμε μεγαλύτερη παραγωγή θα δείτε ότι η τιμή του για τον παραγωγό θα πέσει πάρα πολύ», ενώ ο κ. Γιώργος Βενετάκης τόνισε πως η μείωση του ΦΠΑ για τις ζωοτροφές δεν κάλυψε ούτε στο ελάχιστο τον διπλασιασμό της τιμής. «Η μείωση του ΦΠΑ, επειδή γίνεται συμψηφισμός του φόρου, είναι ελάχιστη δεν μας προσφέρει τίποτα. Έχουμε προτείνει λύσεις, αλλά το Υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν κατεβάσει ρολά, δεν θέλουν να ακούσουν. Έχουμε ζητήσει ενίσχυση πραγματική για να αντεπεξέλθουμε ώστε να μπορεί και ο καταναλωτής να αγοράζει σε καλή τιμή» υπογράμμισε.
Τα μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων δήλωσαν επίσης της στήριξη τους στους συναδέλφους τους στο Ρέθυμνο που χθες προχώρησαν σε κινητοποίηση. Τέλος κάλεσαν τα μέλη τους να συμμετέχουν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στις 21 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Εργατικού Κέντρου. Στη συνέλευση θα οριστεί και η ημερομηνία για τις εκλογές.
Ο κ. Γιώργος Βενετάκης κάλεσε τα μέλη του συλλόγου να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογο να υπάρχει συμμετοχή και να ενημερωθούν για τι έγινε τη θητεία που πέρασε και να μπουν νέοι άνθρωποι γιατί «υπάρχει οργανωμένο σχέδιο να αφανιστεί ο δικό μας κλάδος».

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα