Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Κρούσμα στα Χανιά; – Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Χανίων για δειγματοληψία

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων για τις πληροφορίες περί κρούσματος κορωνοϊού που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό “OPEN” και την ανταποκρίτριά του Ευτυχία Πενταράκη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικό σταθμός, το κρούσμα είναι ένας 24χρονος Μαροκινός στρατιωτικός που συμμετείχε σε άσκηση στο ΚΕΝΑΠ και εμφάνισε συμπτώματα μόλις επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου κι επιβεβαιώθηκε ότι είναι φορέας. Από το ΚΕΝΑΠ η απάντηση είναι «Ουδέν σχόλιο».

Μετά από προσπάθειες κατέστη δυνατή η επικοινωνία με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη η οποία επικαλέστηκε τον μεγάλο φόρτο εργασίας που υπάρχει αυτές τις ημέρες , δικαιολογώντας την δυσκολία επικοινωνίας με τα ΜΜΕ των Χανίων.

Όπως ανέφερε η κα. Μπορμπουδάκη στα “Χ.ν.”, είναι σε εξέλιξη ενημέρωση για τον Μαροκινό στρατιώτη που είχε περάσει από το ΚΕΝΑΠ ενώ το Νοσοκομείο Χανίων είναι σε ετοιμότητα για να πάρει δείγματα από τους ανθρώπους που θα “δείξει” η ιχνηλάτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε ο στρατιώτης βρίσκεται σε διαδικασία απολύμανσης.

4 Comments

  1. ΔΕΝ καταλαβαίνω την δήλωση “ουδέν σχολείο” του ΚΕΝΑΠ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ έναντι της πόλης και της κοινωνίας των Χανίων να δώσουν λεπτομερείς εξηγήσεις για το συμβάν που από μηδέν κρούσματα θα αποκτήσουμε, ελπίζω, ελάχιστα. Για ποιο λόγο ΔΕΝ έλεγξαν τους συμμετέχοντες της άσκησης και ειδικά αυτούς που προέρχονταν από χώρες που έχουν “πλημμυρίσει” από κρούσματα covid 19. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

  2. Λέω συνέχεια πως εφόσον στα Χανιά δεν έχουμε κρούσμα δεν πρέπει να μπαίνουν άνθρωποι από το εξωτερικό, και από την υπόλοιπη Ελλάδα μόνο με 14 μέρες παρακολουθούμενη καραντίνα. Στρατιωτικοί από το εξωτερικό πρέπει να μένουν στον στρατώνα τους. Κανείς δεν με ακούει και σε λίγες μέρες θα λένε όταν πεθαίνουν οι γονείς τους αχ και να το είχαμε κάνει.

  3. Από ό,τι έχω καταλάβει, όταν έφυγε από εδώ ο “σύμμαχος”, θα πρέπει να είχε ήδη όλα τα συμπτώματα. Όλοι αυτοί λοιπόν, όλες αυτές τις μέρες, αλήθεια πόσες, που ήρθαν σε στενή επαφή συναλλαγών μαζί του, στη διαμονή του, στα ψώνια του, στη διασκέδασή του, στη βόλτα του, στη μετακίνησή του αλλά πολύ περισσότερο στην εκπαίδευσή του, το γνώριζαν, είχαν λάβει τα μέτρα τους. Πολύ αμφιβάλλω. Με πόσους ανθρώπους… Δυστυχώς, μάλλον θα πρέπει να προετοιμαστούμε για έξαρση κρουσμάτων στην πόλη μας.

  4. Από ποιον πιστοποιήθηκε ότι είναι φορέας; Δεν θα έπρεπε η εδώ υπηρεσία να ζητήσει επίσημη ενημέρωση; (εκτός αν έχει συμβεί και δεν ανακοινώθηκε). Μπορεί κάποιος με ένα τηλεφώνημα (στην ουσία φάρσα εγκληματική) να προκαλεί αναστάτωση και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες