Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Κριτική Δανέλλη σε Αρναουτάκη από τα Χανιά

Κριτική στη περιφερειακή Αρχή Αρναουτάκη για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα θέματα του πολιτισμού αλλά και τις σχετικές χρηματοδοτήσεις, άσκησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας σε θεματική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό καφέ “Κήπος” στα Χανιά το απόγευμα της Τρίτης.

«Ο πολιτισμός βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματος μας για την Περιφέρεια», δήλωσε, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η ένταξη στους καταλόγους της Ουνέσκο όλων των σημαντικών μνημείων της Κρήτης –διαδικασία η οποία έχει βαλτώσει- αλλά και να προχωρήσει η διασύνδεση του πολιτισμού με τους τομείς του αγροδιατροφικού τομέα και του τουρισμού.
«Η Περιφέρεια μπορεί να προωθήσει αυτές τις διαδικασίες», σχολίασε σχετικά ενώ αναφερόμενος στις χρηματοδοτήσεις που παρέχει η η Περιφέρεια άφησε αιχμές για έλλειψη κριτηρίων και ισότιμης αντιμετώπισης: «Οι χρηματοδοτήσεις πρέπει να έχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια και να αντιμετωπίζουν με ισότητα τους δημιουργούς».
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει «να κάνει επιτέλους ό,τι μπορεί για τη διασύνδεση του πολιτισμού και των μνημείων της Κρήτης με τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα».

«Αυτοί οι 3 τομείς με την οργανική τους διασύνδεση μπορούν να προσφέρουν μια προστιθέμενη αξία έτσι ώστε όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες να έχουν μια μοναδικότητα στην ταυτότητά τους», πρόσθεσε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα