Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Κρήτη λεβεντογέννα πολιτικών

Κύριε διευθυντά,
από το μύθο ίσαμε σήμερα καθώς μπαίνει η άνοιξη νιώθεις μία ανάταση ζωής, όλα είναι διαυγή, ο μπλε ουρανός, ο μυρωμένος κάμπος και ένα γύρω να περιβάλλει το νησί και την πόλη των Χανιών, ένα γαλάζιο σεντόνι.
Αναπολείς μύθους και γεγονότα, που διαδραμάτισαν και σφράγισαν την πορεία αυτού του ηρωικού νησιού καθώς η μυθολογία λέει όταν ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του, η άμοιρη σύζυγος του, ήδη εγκυμονούσα, όταν γέννησε κρυφά το έκρυψε σε σπηλιά στο όρος Ιδη.
Εκεί το μεγάλωσαν οι νύμφες με το γάλα της Αμάλθειας και όταν αυτό έκλεγε οι Κουρήτες χόρευαν και χτυπούσαν τα πόδια τους για να μην ακούσει ο Κρόνος το κλάμα και όταν αυτό μεγάλωσε έγινε ο Δίας, ο αρχηγός όλων των θεών.
Στη σύγχρονη μετέπειτα ιστορία του νησιού, ο τόπος γέννησε και μεγάλωσε τον Ελευθέριο Βενιζέλο, με τη γνωστή πορεία του.
Είναι φαίνεται η μοίρα αυτού του νησιού να λεβεντογεννά πρωθυπουργούς. Είδαμε και ζήσαμε πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ως εκ του θαύματος σήμερα πάλι να κυβερνά ως πρωθυπουργός ο υιός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας μεταρρυθμιστής προς την πορεία της ενωμένης Ευρώπης και όλα δείχνουν τον επόμενο ηγέτη της.
Και μη νομίζετε ότι τα καρπεροχώματα της Κρήτης σταμάτησαν να λεβεντογεννουν. Από ό,τι μαθαίνουμε ένα νέο δεντρί απλώνει τα κλαδιά του στην πολιτική ζωή των Χανιών λέγεται Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ένας Αλέξανδρος όχι ο Μέγας που έκοψε το γόρδιο δεσμό. Είναι αυτός που καλείται από τον χανιώτικο λαό να κόψει το νήμα της πρωτιάς στο νομό Χανιών.

Θεόδωρος Πετράκης
ποιητής – συγγραφέας


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα