Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

“Κρήτη και Ευρώπη: Ταραγμένοι Αιώνες”

Τα εγκαίνια μιας εξαιρετικά σημαντικής έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο του διήμερου κύκλου εκδηλώσεων που οργάνωσε χθες και προχθές στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης, «με στόχο να προβληθεί ο ελληνικός πολιτισμικός πλούτος στο κέντρο της Ευρώπης», όπως τόνισε εισαγωγικά ο ίδιος, στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τίτλο «Κρήτη και Ευρώπη: Ταραγμένοι Αιώνες».
Ως οικοδεσπότης, υποδεχόμενος πληθώρα επισκεπτών ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε τη σημασία του πολιτισμού ως συνεκτικού στοιχείου για την Ελλάδα και την Κρήτη και ευχαρίστησε με θερμά λόγια την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, για την στήριξη της πρωτοβουλίας που αναδεικνύει την σπουδαία ιστορική διαδρομή της μεγαλονήσου.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικές μαρτυρίες επιλεγμένων αντικειμένων από τις συλλογές του Μουσείου οι οποίες διατρέχουν την ιστορία και την τέχνη του νησιού, από το τέλος της ρωμαιοκρατίας ως τον 20ό αιώνα αναδεικνύοντας διαχρονικά τις σχέσεις του με τον ευρύτερο γεωγραφικό περίγυρο. Η έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ενώ η όλη εκδήλωση έγινε με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε η Εύα Γραμματικάκη, Διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου ενώ με ιδιαίτερα θερμό και τιμητικό τρόπο μίλησε εισαγωγικά για τον διοργανωτή συνάδελφο του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές Θοδωρής Ζαγοράκης και Κώστας Χρυσόγονος καθώς και στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου. Από την εκδήλωση δεν έλειψε η παραδοσιακή Κρήτη με τους μουσικούς Ειρήνη Δερέμπεη και Κάρολο Κουκλάκη που ερμήνευσαν Ερωτόκριτο, ενώ προσφέρθηκαν εκλεκτά εδέσματα της Κρήτης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες