Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

“Οχι” ΚΚΕ σε οποιαδήποτε διαθεσιμότητα

ΑΘΗΝΑ » Την αντίθεση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε διαθεσιμότητα, εξέφρασε ο γ.γ. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνάντησή του με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, τονίζοντας ότι «αντί για διαθεσιμότητες και απολύσεις, πρέπει, το αντίθετο, να προσληφθεί διδακτικό προσωπικό, καθώς οι ελλείψεις και σε αυτό είναι τεράστιες».
Ο Δημ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι δεν χρηματοδοτούνται ούτε οι συμβασιούχοι, κάτι που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυσή τους και πρόσθεσε ότι η λειψή κρατική χρηματοδότηση, που έχει φθάσει στα κατώτατα όριά της, θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.
«Ανοίγει, δηλαδή, ουσιαστικά και με βάση τον νέο νόμο, ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ και το περιεχόμενο των σπουδών εντάσσεται στη λογική του ανοίγματος των θυρών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε επίσης ότι το ΚΚΕ, πέραν της αντίθεσής του στον νόμο, θεωρεί πως πρέπει να δυναμώσει η πάλη καθηγητών, διοικητικού προσωπικού και εργαζομένων, μαζί με τους φοιτητές και με όλη την ελληνική κοινωνία, γιατί ειδικά η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει και μεγάλη κοινωνική διάσταση, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όπου η κάθε οικογένεια υποφέρει και αγωνιά για το παιδί της που σπουδάζει σε διάφορα Α.Ε.Ι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα