Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Κορυφαίος προορισμός τα Χανιά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Νο 1 προορισμός πανελλαδικά στην ενοικίαση ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης από επισκέπτες αυτό το Καλοκαίρι αναδεικνύεται ο νομός Χανίων σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ.) Ανδρέα Χίου ο οποίος μίλησε την εκπομπή “onLine” στο podcast των “Χανιώτικων νέων” και στους Παρασκευά Περάκη και Ελένη Φουντουλάκη.

Iδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για την φετινή θερινή σεζόν καθώς οι πληρότητες Airbnb στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη κυμαίνονται στο 80-85% κάτι που συνδέεται με τον αυξημένο αριθμό πτήσεων αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Χίου έχουν γίνει κρατήσεις ξένων επισκεπτών μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου.
Γερμανοί, Αυστριακοί, Γάλλοι και Ιταλοί είναι οι εθνικότητες που ενοικιάζουν περισσότερο ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Κρήτη.
Να σημειωθεί πως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ.) αριθμεί περισσότερα από 800 μέλη από την Κρήτη ενώ το νησί είναι η 3η περιοχή στην Ελλάδα με τα περισσότερα ακίνητα προς βραχυχρόνια μίσθωση.
Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Χίου: «φάνηκε από την αρχή ότι θα πήγαινε καλά η σεζόν, αρχικά είχαμε μόνο έναν μικρό περιορισμό στις κρατήσεις από την Αγγλία, όμως από τον Μάιο και μετά δείχνανε οι κρατήσεις ότι θα πάνε πολύ καλά όπως και πήγανε. Είχαμε αρκετές κρατήσεις για το Καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή οι πληρότητες για το υπόλοιπο του Καλοκαιριού πλησιάζουν ακόμη και το 90% σε πολλές περιοχές, είναι δηλαδή αρκετά καλύτερες ακόμα και από το 2019. Και στην Κρήτη οι πληρότητες είναι σίγουρα πάνω από 80-85% και συνεχώς αυξάνονται.
Ακόμη και τώρα υπάρχει ζήτηση για το υπόλοιπο Καλοκαίρι και αρκετές κρατήσεις. Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι κρατήσεις θα πάνε καλά και για το Σεπτέμβριο και για τις αρχές Οκτωβρίου».
Σύμφωνα με τον κ. Χίου οι αυξημένες κρατήσεις ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης αποδίδεται στο ότι «προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι και πιο ευέλικτα.
Τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφαλείας στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, κάτι που είναι πιο δύσκολο στα μεγάλα ξενοδοχεία».

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ.) Ανδρέα Χίου και την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Συγγραφέα Αννέτα Μαρκογιαννάκη

 

ΣΤΟ “ΠΑΙΧΝΙΔΙ” ΚΑΙ Η ΕΝΔΟΧΩΡΑ

Μεγάλη ζήτηση όσον αφορά την ενοικίαση ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης παρατηρείται και για προορισμούς στην ενδοχώρα του νησιού. «Τα πρώτα χρόνια σχεδόν όλα τα ακίνητα ήταν συγκεντρωμένα στα Χανιά, τώρα έχουν εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Κρήτη. Βλέπουμε ακόμη και προορισμούς που δεν είναι και τόσο τουριστικοί να αναπτύσσονται συνεχώς κάθε χρόνο. Τα Χανιά παραμένουν Νο 1 προορισμός, μετά το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο ενώ από πέρυσι παρατηρείται εκτίναξη των ακινήτων που ενοικιάζονται στην ενδοχώρα και δεν υπήρχαν μέχρι τότε στον χάρτη ενώ τώρα αν κάποιος ψάξει να βρει κατάλυμα στην Κρήτη, υπάρχουν πολλοί χώροι σε μη τουριστικές περιοχές, στην ενδοχώρα ακόμη και πάνω σε βουνά, σε χωριά και μάλιστα πάνε και αρκετά καλά» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων τονίζοντας ότι τηρούνται όλα τα ποιοτικά στάνταρντ καθώς «η πλατφόρμα αυτή δεν συγχωρεί λάθη. Αν κάποιος βάλει ένα ακίνητο που δεν είναι αρκετά καλό, εύκολα θα βγει από την πλατφόρμα γιατί οι αξιολογήσεις του κόσμου δεν θα είναι καλές και θα προτιμήσει άλλα ακίνητα». Όσο για τους ξένους επισκέπτες που επιλέγουν ενοικίαση Airbnb στην Ελλάδα, οι περισσότεροι είναι οι Γερμανοί, Αυστριακοί, Ολλανδοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ιταλοί ενώ στην Β. Ελλάδα Πολωνοί, Ρουμάνοι κ.ά. Άλλες αγορές που αναπτύσσονται πολύ είναι η Αμερική, η Ρωσία και το Ισραήλ. Μάλιστα του χρόνου αναμένεται ακόμη καλύτερη χρονιά όσον αφορά τις κρατήσεις για βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα