Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Κοπή Βασιλόπιτας Πολιτιστικού Συλλόγου Παϊδοχωρίου – Νεροχωρίου και Αγίων Πάντων

«ο των αιώνων ποιητής και δεσπότης,
Θεέ των όλων… την ενιαύσιον ευλόγησον περιόδου»
(Κοντάκιον)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της πρώην Κοινότητας Παϊδοχωρίου πιστός πάντα στις πατροπαράδοτες και Ορθόδοξες παραδόσεις και θέλοντας να χαιρετίσει τον ερχομό του καινούργιου χρόνου 2017, πραγματοποίησε εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και τίμησε τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ  – ΤΕΙ της χώρας.

H  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου, πρώην Δημοτικό Σχολείο, “στο Σπίτι μας” όπως το χαρακτήρισε η κα πρόεδρος.
Την πίτα ευλόγησαν οι πρωτοπρεσβύτεροι Χριστουλάκης Μιχάλης και Παπουτσάκης Χρήστος και ο εφημέριος της ενορίας π. Γεώργιος Μαστραντωνάκης, ψάλλοντας τα απολυτίκια των πολιούχων των χωριών μας, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Μαρίνας και Αγίων Πάντων και τους κατάλληλους ύμνους και ευχές για να καταλήξουν στο …«εύφορον πάσι το έτος χορήγησον Κύριε» και να συμπληρώσω εγώ το Αμήν.
Μετά την ευλογία της βασιλόπιτας, η πρόεδρος αφού καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό, έκανε τον πλούσιο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, η οποία ήταν γεμάτη δράση και έγινε με πολύ μεράκι και προσωπική εργασία.
Αναφέρθηκε στην επιτυχημένη αναβίωση της “μπουγάδας” και παρασκευής σαπουνιού στο Πλατανάκι στο Νεροχώρι, στην θεατρική παράσταση “Ενας έξυπνος βλάκας” στους Αγίους Πάντες γιατί γνωρίζουμε ότι “το γέλιο είναι βάλσαμο στην ψυχή του ανθρώπου”. Όλες οι εκδηλώσεις της χρονιάς είχαν επιτυχία με τη συμμετοχή των χωριανών μας και των φίλων των χωριών μας.
Αναφέρθηκε στην ανακαίνιση της αίθουσας του Συλλόγου και ευχαρίστησε το Δήμο και το Δήμαρχο κ. Κουκιανάκη και την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα το Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νίκο Γιαννούλη, που μεσολάβησε για να ενισχυθεί ο Σύλλογος οικονομικά.
Η αίθουσα είχε ξετρουλιάσει, ο καιρός ήταν καλός και στο άψε- σβήσε στρώθηκαν οι τάβλες και στην αυλή για να γευτεί ο κόσμος τις νόστιμες λιχουδιές που είχαν ετοιμάσει με το φημισμένο νόστιμο πιλάφι του Μανόλη Πετακάκη και το εκλεκτό κρασί.
Απενεμήθηκαν ταυτόχρονα οι έπαινοι στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. 1) Μπουρμπάκη Γεωργία του Στεφ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας Κρήτης 2) Πετακάκη Αλέξανδρο του Εμμ. Διατροφής και Διαιτολογίας ΤΕΙ Κρήτης (Σητεία) 3) Φλεμετάκη Μιχάλη του Μιχ. Οικονομικών Επιστημών Παν. Κρήτης (Ρέθυμνο) και 4) Χαβρεδάκη Ευγενία του Ιωσήφ Φιλολογίας Ρεθύμνης, τους οποίους συνεχάρη η Πρόεδρος και ευχήθηκε με το καλό και στο πτυχίο.
Τυχεροί της εκδήλωσης ήταν η Κουκουράκη Ελένη του Στυλ. που βρήκε το φλουρί και ο Φλεμετάκης Μιχάλης ο οποίος στη λαχειοφόρο πήρε την τηλεόραση.
Όλοι πήραμε το καλαίσθητο, χειροποίητο ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παϊδοχωρίου Νεροχωρίου και Αγίων Πάντων.

Συγχαρητήρια στο Δ.Σ. και Καλή Χρονιά με Υγεία
Σας χαιρετώ και σας καμαροχαίρομαι

*δάσκαλος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα