Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κοπή βασιλόπιτας Ιδρύματος “Αγία Σοφία”

Στον ιστορικό Τζιτζιφέ, ευλογήθηκε και κόπηκε το βράδυ του Σαββάτου η βασιλόπιτα του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία», από τον πρόεδρό του, μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό μαζί με πλειάδα κληρικών από ενορίες της περιοχής.
Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και Αργυρώ Μπενάκη, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κρήτης  Νίκος Καλογερής και Δημήτριος Μιχελογιάννης, ο εντεταλμένος  περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γιαννούλης, ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην βουλευτής Ιωσήφ Μιχελογιάννης, οι οποίοι, μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό και τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” Νικόλαο Παπαδάκη, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και ευχές για το 2018. Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Παπαδάκης που τυγχάνει αντιπρόεδρος στο Κοινωφελές Ίδρυμα, ανακοίνωσε την παραίτησή του, σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από το Ίδρυμα “Αγία Σοφία”. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Το Ίδρυμα συνεχίζει, επανακάμπτει και αναπτύσσει δραστηριότητες τελευταία όπως την παλιά καλή εποχή όταν ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια. Οι ενασχολήσεις μου, με το Ίδρυμα “Ελευθέριος K. Βενιζέλος”, δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ περισσότερο με την “Αγία Σοφία”, όμως, είμαι βέβαιος ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η “Αγία Σοφία” θα τιμήσει έμπρακτα την μνήμη του μεγάλου Ειρηναίου».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: « Η κοινωνία του Αποκόρωνα έχει κάνει έμπρακτα την αλληλεγγύη, τρόπο ζωής. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα όπου ανακύπτουν απαλύνοντας τον πόνο των συνανθρώπων μας με τις δομές που έχουμε δημιουργήσει. Ευχή μας είναι να βγούμε πολύ γρήγορα από την κρίση. Μπορούμε και πρέπει ν’ ανορθώσουμε τη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας. Καλή χρονιά».

ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
Όπως τόνισε στην ομιλία του  ο διευθυντής του Ιδρύματος και εφημέριος της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Καλυβών, πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ  Βλαβογιλάκης «το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγία Σοφία, συνεχίζει το έργο του όπως το θέλησε ο ιδρυτής του o αείμνηστος μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης. Με πλήθος εκδηλώσεις και κοινωνικές δράσεις συμβάλλει στη θρησκευτική, πολιτιστική, ιστορική και αναπτυξιακή αναβάθμιση του Αποκόρωνα…».
Ο ίδιος συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις πολυποίκιλες δράσεις της χρονιάς που πέρασε ευχαριστώντας τους χορηγούς, μεταξύ αυτών, την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας, το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, την ΕΤΑΝΑΠ –ΣΑΜΑΡΙΑ, την Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Αττικής, την διεύθυνση του κέντρου διασκέδασης “Ριζίτικο” και τον καλλιτεχνικό παραδοσιακό μουσικό σύλλογο “Ο Χαρίλαος”, που πάντα προσφέρεται αφιλοκερδώς να διασκεδάζει τους επισκέπτες που τιμούν την βραδιά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα