Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

“Κόντρα” Πολάκη- Σταθάκη για την υποψηφιότητα Χαιρετάκη

H εσωκομματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Γιώργο Σταθάκη για την πρωτιά στον Νομό και τη σίγουρη εκλογή, φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τη μη ανακοίνωση της συμμετοχής του κ. Μιχάλη Χαιρετάκη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκτός, είναι γνωστό πως ο Μιχάλης Χαιρετάκης (δημοτικός σύμβουλος Κισσάμου από το 2011 έως το 2019 και σήμερα πρόεδρος στο Σύλλογο Ελαιουργών Χανίων) συνδέεται φιλικά με τον Πολάκη και στην πρώτη του κάθοδο ως υποψήφιος στις εκλογές του Ιουνίου του 2019 είχε λάβει 5.148 ψήφους (4ος) με 1.100 ψήφους λιγότερες από τη Βάλια Βαγιωνάκη που ήταν τρίτη.
Η πολύ καλή επίδοση του πρωτοεμφανιζόμενου υποψήφιου αποδόθηκε από πολλούς σε “πριμοδότηση” από τον κ. Πολάκη κάτι που δυσαρέστησε πολλούς πολιτικούς φίλους του κ. Γ. Σταθάκη. Μάλιστα η τοπική οργάνωση Κισσάμου του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία της οποίας βρίσκεται πιο κοντά στον κ. Σταθάκη, στις προτάσεις της για το ψηφοδέλτιο εδώ και πολλούς μήνες είχε δώσει μια σειρά ονομάτων υποψήφιων βουλευτών από την περιοχή με αυτό του κ. Χαιρετάκη να μην βρίσκεται ανάμεσά τους.
Σύμφωνα με την πρώτη αντίδραση-ανάρτηση του κ. Πολάκη χθες, μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων στα Χανιά και η αναφορά του πως δεν θα είναι υποψήφιος ούτε ο ίδιος αν ο Μιχάλης Χαιρετάκης δεν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, προκάλεσε αρχικά έκπληξη και στη συνέχεια έντονο εκνευρισμό σε στελέχη του κόμματος για τον τρόπο που αποφάσισε να εκφράσει ανοικτά και δημόσια τη διαφωνία του χωρίς να τη φέρει πρώτα στα όργανα του κόμματος.
Τα “Χ.ν.” επικοινώνησαν με τον κ. Πολάκη ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι παραπάνω πέρα από όσα έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο fb, ενώ στο ερώτημά μας για το αν θα δώσει το “παρών” στη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις στην οποία είναι ομιλητής μαζί με τους Γ. Σταθάκη, Α. Καντά και Δ. Τεμπονέρα, απάντησε πως έχει χειρουργείο το μεσημέρι και αν δεν προλάβει να έλθει στα Χανιά θα μιλήσει στην εκδήλωση μέσω Skype.
Πάντως δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για συνεχείς επικοινωνίες μεταξύ του κ. Πολάκη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε «το θέμα να λήξει εδώ και να μην δοθεί συνέχεια», με το ζήτημα της συμμετοχής του κ. Χαιρετάκη στο ψηφοδέλτιο να μην έχει λήξει…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα